Ние мислим котките за независими и самостоятелни същества, но когато

...
Ние мислим котките за независими и самостоятелни същества, но когато
Коментари Харесай

6 начина да направиш котката си много щастлива

Ние мислим котките за самостоятелни и независими същества, само че когато става въпрос за обогатяване и нашарване на техните занимания, Вашите пухкави другари имат потребност от помощ. Ако се чудите по какъв начин да им осигурите това, ето по какъв начин!

Нека Ви кажем по какъв начин да извършите котката си щастлива!

1. Направете мястото си уместно за писани. Котките обичат да се катерят, да скачат на високи места и да драскат. Имайки поради тези инстинкти, Вие можете да преобразите дребна част от вкъщи в ъгъл за игра. Сложете етажерки, особено за Вашия любим, изберете катерушки и забавни драскалки, на които да се радва.

2. Вкарайте външния свят у дома. Ако Вашата котка е гледана у дома, ето по какъв начин да внесете малко от околната среда при нея – засадете тревичка в саксия, която да си похапват, а също, в случай че имате опция можете да посадите и от билката Коча трева (също наричана котешка трева, поради любовта на котките към нея), която обичат. Освен това, можете да осигурите кътче за котката до прозорец, от който да гледа на открито – бонус е, в случай че от външната страна на прозореца поставите хранилка за птички.

3. Разнообразете времето за игра. Вземете играчка вид въдица, която котката да гони и да скача. По този метод се симулира ловът, на който тя е привикнала. Или и дайте играчка, която може да гони и дебне (примерно мишка с отдалечено управление), а може и такава, която може да си разнася у дома.

 Катерушка за котки

4. Създайте и предизвикателство. Играчките-пъзел, които имат опция за слагане на котешко лакомство в тях, са един превъзходен вид за многообразие на играта и за повече интензивност на Вашия любим. Не е нужно „ джобчето “ за лакомства да се цялостни до дъно – в случай че Вашата котка има дребен проблем с наднорменото тегло, тогава може да се постави по-малко и отново да и е забавно това занятие.

5. Направете смяна у дома. Сменете играчките на котето, в случай че смятате, че са омръзнали, преместете котешката катерушка, старайте се игрите да са занимателни, както за обичаните котаци, по този начин и за Вас.

6. Обърнете ѝ повече внимание. Това е един от най-важните способи котката да се усеща щастлива – обичайте я и играйте с нея.

 Котка

Има доста разнообразни играчки, които да употребявате по време на игра, в случай че сегашните са скучни за котката. Експериментирайте, изберете катерушка или инсталирайте етажерки, по които да се катери, симулирайте външния свят у дома. Променете нещо вкъщи, което да развълнува любимеца и да му е забавно, осигурете трева в саксия, която да си хапва, обърнете му повече внимание от нормално и ще имате доста щастлива котка!

Вижте също и подобаващи дарове за котки, които ще зарадват любимеца ви!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР