Ние като партия заявяваме и ще продължим - докато Борисов

...
Ние като партия заявяваме и ще продължим - докато Борисов
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма смисъл да влизаме в дискусии и риторики с правителство, което ще е тук два месеца

" Ние като партия заявяваме и ще продължим - до момента в който Борисов ръководи ГЕРБ, ние не можем да създадем каквато и да било коалиция с него. Точка ", съобщи пред публицисти някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Работата на служебното държавно управление е да създадат едни положителни, почтени избори и да не позволяват по никакъв метод хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход. Второто е да продължат стъпките, които сме почнали и да предадат ръководството след 2 октомври по най-хубавият метод. Медийни изяви от вида на " ужасна рецесия ", няма смисъл ", разяснява Петков изявление на вицепрезидента Илиана Йотова.

" В момента всички партии влизат в акция. Спорът тук не би трябвало да е сред партиите и служебното държавно управление, тъй като то няма да се явява на избори, а би трябвало разговорът да е сред политическите съперници ", добави той.

" Би било доста по-ценно да се приказва дали другите политически партии са подготвени да бъдат толкоз твърди като нас и да забележим какви са политиките на тези партии. А да влизаме в полемики и риторики с едно държавно управление, което ще е тук месец и половина - два, няма смисъл. И другото, което няма смисъл е да се вършат алармистки изявления във връзка на служебното държавно управление, тъй като то не оказва помощ на хората да вземат същинските решения, които би трябвало да вземат на 2 октомври ", добави Петков.

Запитан дали е допустимо " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " да се явят дружно на идните избори, той отговори:

" Миналият път не ни доближиха 4 депутати, с цел да имаме 121 самостоятелни такива. Този път би трябвало да имаме четирима от другата страна – от хората, които могат сами да взимат решения, без задкулисие и които могат да бъдат виновни. Ето за какво, когато приказваме с Демократична България, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на тях, тъй че да имаме максимален късмет за 121 ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР