Ние изстрадахме опитите за насилствена асимилация в нашата Родина. Ние

...
Ние изстрадахме опитите за насилствена асимилация в нашата Родина. Ние
Коментари Харесай

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ЯКОРУДА: ЕДНАКВО ПОМАГАМЕ И ЗА ЦЪРКВАТА, И ЗА ДЖАМИЯТА – ТОВА Е ЗАЕДНОСТТА

Ние изстрадахме опитите за насилствена асимилация в нашата Родина. Ние изстрадахме разделянето, омразата към нас, опълчването. Затова, създавайки Движение за права и свободи, д-р Ахмед Доган направи вероятното, с цел да има кротичък преход от комунизъм към народна власт, акцентира Карадайъ.

Той напомни историята по основаването на Движение за права и свободи и описа по какъв начин след връщането на имената на българските турци доктор Доган отпътува за Варна, където на 4 януари 1990 година учредява Движение за права и свободи.

При съществуването на пресните гробове в следствие от опитите на насилствена асимилация, със основаването на Движение за права и свободи ние споделяме: не на реваншизма, съобщи Карадайъ.

Жертвите са наши, но ще градим нашата татковина и нашето общо бъдеще без реваншизъм, сподели още Карадайъ. Той напомни, че по това време целият свят гледа към България, очаквайки междуетнически спор. Благодарение на доктор Ахмед Доган, с помощта на Движение за права и свободи това не се случи и през днешния ден имаме 33 години народна власт, акцентира Карадайъ.

Единственият конвертируем политически артикул в България се назовава български етнически модел, чийто проектант е доктор Ахмед Доган, който има за основа философията на толерантността и заедността, безапелационен бе Карадайъ.

Заедността такава, каквато я виждаме в Якоруда. За нас другите не са проблем. Различните по еднаквост, другите по етнос, другите по вяра, за нас не са проблем. Няма отплата, няма ненавист, няма разделяне, опълчване, в противен случай, оказваме помощ и на другите да отстояват своята еднаквост, уточни още Мустафа Карадайъ.

Еднакво оказваме помощ и за църквата, и за джамията. Еднакво вършим и водопроводи, и канализации за всички. Това е философията на заедността. Различните да бъдем дружно, интеграцията да не е асимилация. Заедно да се интегрираме в нашата Родина България. Да бъдем горди и почтени жители със своята еднаквост. Ако е належащо на другия да му оказваме помощ да отстоява своето разграничение и другите дружно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България, съобщи Карадайъ.

Да, това е по този начин в Якоруда и там където Движение за права и свободи ръководи. Но това по този начин ли е в народен мащаб, попита Карадайъ. И изясни: „ В народен мащаб към момента виждаме, че единият етнос, едната еднаквост се пробва да се самоопределя като преобладаваща над другите идентичности и етноси. А от историята знаем до какво води това ”.

Трябва да създадем по този начин, че в нашата татковина България, всеки един да се усеща горделив и достоен гражданин в нашата Република България, заключи Карадайъ.

Позволете ми да благодаря на господин Карадайъ, че е тук измежду нас, с цел да поддържа всички поданици на Якоруда, мен и екипа. Ние направихме - изслушваме проблемите на хората, редом с това се опитваме и да ги решаваме, сподели претендентът за кмет на Якоруда Мехмед Вакльов.

Знаете случая с водата в село Юруково, случай който не е решен от десетилетия. В момента багерите са там и до няколко дни казусът ще бъде решен, заяви Вакльов. Преди няколко дни бяхме в София с един от най-големите частни вложители в курорта “Трещник ”, с който се договорихме с общи старания от негова страна и страната на Общината да осигурим нов влек на “Трещник ”, регистрира още Вакльов.

Има една махала Зайците от село Смолево, откогато има линия на влака, тя е откъсната от основния път, изключително зимата е труднопроходимо. В тази връзка направихме среща с Министъра на превоза. Получихме увещание, че нещата ще се случат, благодаря на Движение за права и свободи за съдействието. Вярвам, че ще създадем Якоруда една европейска община, заключи Мехмед Вакльов.

Източник: dps.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР