Ние искаме да се разшири забраната и от Украйна

...
 Ние искаме да се разшири забраната и от Украйна
Коментари Харесай

Симеон Караколев: Да се забрани и вносът на сухо мляко от Украйна

" Ние желаеме да се разшири възбраната и от Украйна да не се внася освен зърно, само че и изсъхнало мляко, замразени малини и др "., сподели по Нова тв Симеон Караколев от Асоциацията на овцевъдите. Той даде образец, че цените на сухото мляко от Украйна са се нараснали 5 пъти, а никой не изкупува продукцията на българските животновъди.

Както " 24 часа " писа, икономическата комисия в Народното събрание одобри от 15 септември да падне възбраната за импорт на зърно от Украйна.

" Топката е в Министерството на земеделието. Българските фермери и преработвателната индустрия би трябвало да работят дружно. Има сериозен проблем при производителите на олио, преработвателите са в патова обстановка ", сподели икономистът Владимир Сиркаров.

Темата въобще не е политическа, сподели Илия Проданов от асоциацията на зърнопроизводителите. Според него при преработвателите дефицитът на суровина е най-малък. Няма възбрана за импорт на олио, а това значи, че няма да има инфлация, сподели той. Той напомни, че са оповестили протестна подготвеност.

Според Симеон Караколев нашата продукция е по-скъпа, тъй като се подчинява на условията на Европейски Съюз, за разлика от Украйна и Македония.

Най-вероятно ще има напън върху понижаване на цените, а не увеличение, сочи интернационалната обстановка, сподели Сиркаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР