Ние искаме да отправим много ясен сигнал към коалиционните си

...
Ние искаме да отправим много ясен сигнал към коалиционните си
Коментари Харесай

Демократична България вдига червен флаг пред коалиционните партньори

" Ние желаеме да отправим доста явен сигнал към съдружните си сътрудници, не сме си разрешавали да извиваме ръце, да тропаме по масата и да слагаме червени линии. Но идва време да вдигнем червен байрак. Не може да продължава тази липса на действие на обединението ". Това разгласи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в четвъртък пред бТВ.

" Коалицията не може да бъде някакво Трудово-кооперативно земеделско стопанство, да се занимаваме с някакви местенца, а да произвеждаме политика ", изясни той. " Нищо не ни задържа в това ръководство, с изключение на разбирането какво ще се случи, в случай че България през днешния ден бъде тласната към избори. Казвам го даже не като политик, а като жител, който се бои за своя метод на живот, за фамилията си и за бъдещето на децата си. Ние сме потвърдили, че можем да си тръгваме, правили сме го ", разяснява Иванов

Христо Иванов изясни, че Демократична България няма да подвига единствено един " червен байрак ", а общо три. " Демократична България " ще стартира вътрешен спор по какъв начин може да продължи да бъде потребна в обединението, само че със съзнанието, че не може да заплаши съществуването ѝ.

Той прикани ръководството на страната бързо да си увеличи потенциала за потребно деяние и да реагира бързо на рецесията в Украйна и всичко, което следва от нея. " Ние би трябвало бързо да се превъоръжим. Трябва да предприемем целеносочени ограничения за спиране на съветското въздействие в България – от службите, да прекъснем стопански зависимости, да променим нереформираната правосъдна власт, която е детайл от националната сигурност, и да имаме явен проект за икономическа и обществена отбрана на популацията ", споделя Иванов.

Според него колицията ясно демонстрира, че е достигнала своя концептуален таван да действа.

" Ние ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в липса на ръководство, да бъде свален този кабинет. Нас не ни е боязън от избори. Ние нашето ще си го вземем. Страх ме е от това, че екстремисти като " Възраждане ", които с такова чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората, могат да трансфорат една акция в един голям публичен пожар. Страната има потребност от успокоение и ясно водачество. Проблемът е, че това ръководство не може да създаде ясно водачество. Не съм пристигнал тук да пудря ситуацията с пудра захар ", сподели Иванов.

В същото време той похвали напъните на обособени министри за опитите България да бъде откачена от съветската газова взаимозависимост, което е нещо доста значимо.

" България би трябвало да реши въпроса по какъв начин тя ще се пази от експанзията на Кремъл, която цели да преразгледа статута и на България. Русия се пробва да върне Европа към положението и от 1989 година преди рухването на Берлинската стена ", добави Иванов.

Той подсети, че гласуването за даването на помощ за Украйна демонстрира, че в Народното събрание има голямо болшинство, което е готово да води диалози за съветската експанзия против интернационалния ред.

" Тази тематика не може да изчезне. Ние би трябвало да посочим ясната посока на страната ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР