Ние и днес търсим в Левски собственото ни бъдеще, търсим

...
Ние и днес търсим в Левски собственото ни бъдеще, търсим
Коментари Харесай

Илияна Йотова: И днес в Левски търсим собственото ни бъдеще

Ние и през днешния ден търсим в Левски личното ни бъдеще, търсим онази страна, държавност и народ, по този начин, както той си ги представяше, по този начин, както мечтаеше за един освободен народ, заслужен с всички в Европа, по този начин, както искаше да има правдивост, да има напълно тъждество, да има приятелство, да има съгласие и всеки да откри своето място ", съобщи в Ловеч вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя участва на гражданското поклонение с боен обред пред паметника на Васил Левски в града, което е част от възпоменателните събития във връзка 151 години от гибелта на Апостола на свободата.

" Всяка година на 18 февруари се събираме тук, в Ловеч, не с цел да си напомним облика на оня леден зимен ден, черното бесило, а с цел да склоним глава в респект на Апостола на българската независимост. Кой е Левски - всеки един от нас може да си отговори самичък. Всеки ден този облик би трябвало да е пред очите ни, да познаваме словата, тяхната мъдрост, тяхната отпратка в историята, да учим неговите уроци и тези уроци да предаваме на всички, които са след нас ", добави Йотова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР