Ние доказахме, че държавната собственост може да се управлява добре

...
Ние доказахме, че държавната собственост може да се управлява добре
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Прекратяването на концесията на Росенец е с двоен аршин

" Ние доказахме, че държавната благосъстоятелност може да се ръководи добре и от нея да печели и България, и хората. В Конституцията категорично е записано, че такива обекти - води, гори, плажна линия и така нататък са изключителна държавна благосъстоятелност. Изхождайки от съответния случай, споделяме кардинално, че ние сме за това такива обекти да бъдат държавна благосъстоятелност. Но какво виждаме тук - че се демонстрира двоен критерий. Прави се предложение за една избрана концесия на " Росенец ", само че в това време се приготвя концесия на летище Пловдив, приготвя се удължение на други концесии по морето. Това е безпринципно и е решение за един проблем, евентуално по някакви аргументи, които още не знаем ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг пред медии в Народното събрание.
Ние желаеме решението да бъде кардинално и да има болшинство, което да каже, че държавните благосъстояния са държавна благосъстоятелност, ще се експлоатират от страната и от тях ще печели народът, акцентира Нинова.
Ако се приключи концесията на пристанище " Росенец " е значимо дали страната е подготвена да поеме всички функционалности незабавно, тъй че да няма проблеми. Това ще докара ли до някакви наказания при развалянето на контракта и най-много по какъв начин ще се отрази на цената за хората и за стопанската система ", разясни Нинова.
" Наблюдаваме политически цирк. Тези тези, които сякаш щяха да изчегъртват едните, в този момент направиха с тях съглашателство. Не участваме в сватбата на Движение за права и свободи, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Явно са се уговорили нещо, едно за сметка на друго, всичко е политическа спогодба сред тях ", разяснява по-рано Христо Проданов.
Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов размаха пръст на Кирил Петков поради концесията. Във вторник взехме решение дружно за " Росенец ", през вчерашния ден Кирил Петков търчи да се хвали и ни зове да го подкрепим, ядоса се той
" Внасяме предложение за вкарване назад на контрола на българската страна в пристанище " Росенец ". Нашето предложение ще приключи концесията му, която беше удължена от служебното държавно управление с 24 години без претекстове ", разгласи по-рано Петков. 
" Аз мисля, че сътрудниците би трябвало да поработят малко над некоалиционната просвета. Защо? Имахме много дълга среща с ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Предложението за " Росенец " беше наше и на Движение за права и свободи. Грешщно е, че Кирил Петков побърза да се покаже. Такива значими решения демонстрират точно силата на една некоалиция да взима значими решения в интерес на страната ", хвърли светлина върху събитията Борисов. 
" Щом толкоз са бързали, аз единствено да кажа, че в нашите оферти, на сътрудниците от Демократична България, Движение за права и свободи и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на необикновен шеф - тоест да поеме страната целия надзор. Яростна опозиция имаше от Политическа партия по отношение на тръбите и особения шеф. Не знам за какво. И в този момент слушам по малкия екран по какъв начин Кирил Петков ме приканва да го поддържа за нещо, за което през вчерашния ден ние сме спорили какъв брой по-голям да му е мащаба ", не скри раздразнението си Борисов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР