Ние бяхме негови служители в дирекция Музика, разказва за легендата

...
Ние бяхме негови служители в дирекция Музика, разказва за легендата
Коментари Харесай

Васил Найденов: Всеки, който слушаше Тончо Русев, си казваше - И аз така съм обичал! Днес слушаш музика, писана с претенции, но си казваш само - Не е лошо!

Ние бяхме негови чиновници в дирекция " Музика ", споделя за легендата Тончо Русев огромният Васил Найденов в предаването " Събуди се " по Нова тв. 

" Той беше доста необятно скроен, обичаше живота, постоянно пишеше значими елементи, вземаше стихотворения на доста известни поети. Не знаем по какъв начин е правил - дали първо музиката или след това музиката... 

При него имаше доста мощна музикална инвенция, това значи, че мелодията би трябвало да ти върви в главата. При Тончо Господ доста е дал. Това би трябвало да учат младите и в консерваторията, да ги научат да импровизират. 

Няма гаранция дали една ария ще стане шлагер. Имаше една малко музикална мафия на съюза на композиторите, които не желаеха да пускат модерни млади създатели. 

Отиде си човек доста земен, който знае какво прави. Той беше с доста огромно сърце. Беше извънредно български композитор. Във всяко семейство, което слуша негови песни, може да се каже: " Това е моята музика, и аз по този начин съм обичал. И аз по този начин съм страдал... " Много е значимо да имаш адрес към хората. 

Напоследък има много музика, която се прави със самочувствие, само че тя виси. Накрая тя не доближава до теб, има пулсация, само че си казваш единствено: " Това не е неприятно " и толкоз. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР