Ние абсолютно категорично сме заявили, че правителство с мандат на

...
Ние абсолютно категорично сме заявили, че правителство с мандат на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Песимисти сме, че третият мандат може да роди нормално управление на страната

" Ние безусловно изрично сме декларирали, че държавно управление с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са " Продължаваме Промяната " с втория мандат, защото сме песимисти, че третият мандат може да роди обикновено ръководство на страната " - това съобщи Ивайло Мирчев от " Демократична България " пред Българска национална телевизия.

Той акцентира, че имат доста ясни цели и първото, което желаят да чуят р какво тъкмо ще предложат от " Продължаваме промяната " с втория мандат, с цел да знаят в каква степен могат да ги поддържат и да се включат.

" Нашите цели доста от дълго време сме ги споделили и те се разграничават много от дейностите на ГЕРБ, а не каквото ГЕРБ по някакъв метод заявява, тъй като сред декларациите на ГЕРБ и дейностите им в пленарна зала има голяма разлика ", акцентира Ивайло Мирчев.

Той уточни, че нови избори ще бъдат нездравословни за страната и това са го споделили и от трибуната на предходния парламент по време на вота на съмнение.

" Казахме им: вие сега може да свалите това държавно управление, само че нямате проект, може да спечелите идващите избори, само че нямате сътрудник за ръководство и няма да управлявате, нямате сътрудник, тъй като отказвате да поемете отговорност за корупционния модел ", напомни депутатът от " Демократична България ".

Мирчев разяснява и един от целите им - приемането на еврото. И за тях огромната изненада е смяната на позицията на Българска социалистическа партия по този въпрос.

" Ние в този момент ще създадем всички старания вероятно да влезем на 1 януари 2024, само че не и с бюджета, който ни предлага служебното държавно управление ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР