Нидерландското кралско семейство изрази съжаление за организирано миналата седмица парти

...
Нидерландското кралско семейство изрази съжаление за организирано миналата седмица парти
Коментари Харесай

Нидерланската принцеса Амалия с парти за рожден ден въпреки строгите Covid мерки

Нидерландското кралско семейство изрази страдание за проведено предходната седмица празненство за рождения ден на престолонаследничката на фона на възходящия брой случаи на ковид в страната. Това съобщи BBC.

Семейството съобщи, че 21 посетители - всички имунизирани и тествани - са участвали на тържеството за 18-ия рожден ден на принцеса Амалия в градините на двореца предходната събота. От гостите е било поискано също по този начин да съблюдават обществена отдалеченост.

По-късно обаче крал Вилем-Александър признал пред министър-председателя Марк Рюте, че празненството не бивало да се организира.

" Кралят ме уведоми, че след размисъл е осъзнал, че не е било добра концепция да се провежда събирането. Семейството се е пробвало да се отнесе отговорно към разпоредбите за ковид, като го е направило навън и с взимане на защитни ограничения ", написа Рюте в писмо до Народното събрание по мотива.

В Нидерландия са въведени строги ограничавания, след като през ноември в страната бяха регистрирани голям брой случаи на новозаразени. Между 8 декември и 15 декември пък средно 15 984 души са дали позитивен резултат за COVID-19, сочат публични данни.

Според ограниченията в домовете трябва да се позволяват единствено до четирима гости, а жителите се приканват да работят отдалечено, когато е допустимо.

Принцеса Амалия навърши 18 години на 7 декември, а празненство имаше за цел да отбележи официалното ѝ встъпване в служба като наследница на татко ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР