Нидерландският медиен регулатор даде разрешение за излъчване на независимата руска

...
Нидерландският медиен регулатор даде разрешение за излъчване на независимата руска
Коментари Харесай

Нидерландия приюти независима руска телевизия

Нидерландският медиен регулатор даде позволение за лъчение на самостоятелната съветска телевизия " Дожд ", заяви самата медия, представена от Франс прес.

След като съветските сили нахлуха в Украйна, телевизия " Дожд " бе принудена да приключи активността си в Русия, като екипът ѝ се откри в Латвия.
Латвийските управляващи обаче упрекнаха основаната през 2010 година медия, че е нарушила законодателството на Латвия. Властите на балтийската страна обявиха, че малкия екран е изпращала помощи на съветски бойци, които се борят в Украйна, че е представяла Крим като част от Русия и че не е подсигурила превод на продукцията си на латвийски език. " Дожд " отхвърли тези обвинявания и даде обещание, че ще се обърне към правораздаването, с цел да отбрани репутацията си.

" Телевизия " Дожд " получи европейски лиценз за лъчение. Той бе възложен от нидерландския медиен регулатор и е за период от пет години ", съобщи съветската медия в обществената мрежа " Телеграм ".

Офисите и студиото на " Дожд " ще бъдат преместени в Амстердам, макар че прочут брой чиновници ще останат в Латвия, която е от огромно значение за публицистичната тактика на малкия екран, се споделя още в изказването на медията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР