Нидерландските фермери днес възобновиха протестите срещу решението на правителството за

...
Нидерландските фермери днес възобновиха протестите срещу решението на правителството за
Коментари Харесай

Протестиращи фермери изхвърлят тор и боклук по пътищата в Нидерландия

Нидерландските фермери през днешния ден възобновиха митингите против решението на държавното управление за понижаване на азотните излъчвания, като изсипваха оборски тор и отпадъци по автомагистралите и възпламениха огън около пътищата, заяви Асошиейтед прес.

Пътните управляващи в страната обявиха, че някои от пътищата в Централна и Източна Нидерландия са били отчасти или изцяло затворени от блокадите рано тази заран. Действията на протестиращите са били съсредоточени основно в източната част на страната, покрай градовете Апелдорн, Амерсфорт и Хенгело, намиращи се до немската граница, разяснява ДПА.

Пожарната работа се е намесила, с цел да разчисти блокадите, преди да се образуват тапи.

Днешните митинги се организираха ден, откакто назначеният от държавното управление медиатор предложения фермерските организации, с цел да обсъдят с ръководещата коалиция способи за понижаване на азотните излъчвания. " Виждам договарянията като повратна точка: дружно излизаме от задънената улица ", съобщи медиаторът Йохан Ремкес.

" Кабинетът ми подсигурява, че има място и за вероятни взаимни решения ", добави той.

Някои от фермерите обаче не утвърдиха назначението на Ремкес за самостоятелен медиатор, защото той е член на политическата партия на премиера Марк Рюте и също по този начин е някогашен вицепремиер на Нидерландия.

Фермерите са ядосани от държавните цели за ограничение на излъчванията от азотен оксид и амоняк, които съгласно тях заплашват да разрушат земеделския им метод на живот и да ги извадят от бизнеса.

Правителството съобщи, че излъчванията от азотния оксид и амоняка, които животните отделят, би трябвало фрапантно да бъдат понижени наоколо до естествени паркове, които са част от мрежата от предпазени местообитания на застрашени растения и животни, разпростряла се на територията на Европейския съюз, показва АП.

Управляващата коалиция желае да понижи излъчванията от замърсители с 50 % в цялата страна до 2030 година, наричайки ограниченията " неминуем преход " към възстановяване на качеството на почвата, въздуха и водата.

NEW: The Netherlands is waking up to blockaded highways across the country. On the A50 near Apeldoorn, farmers dumped a layer of manure, hay bales and other waste on the highway and set it on fire. This is not stopping until the government backs down.
— Keean Bexte (@TheRealKeean)
Коалицията прикани локалните управляващи да приготвят проекти за понижаване на излъчванията и задели спомагателни 24,3 милиарда евро за финансирането на измененията.

Фермерите настояват, че са били незаслужено нарочени, до момента в който други промишлености, като да вземем за пример авиацията, строителството и превоза, също способстват за излъчванията, само че за тях не се плануват толкоз значими и трайни правила.

Те обявиха, че ръководещите не им дават ясна картина за това какво ще случи с тях в бъдеще на фона на препоръчаните промени.

По-рано тази година фермерите проведоха блокади с трактори на някои от автомагистралите и блокираха също и дистрибуторски центрове на супермаркетите.

Dutch farmers are not joking. Blocks in progress with sand, waste, hay bales and manure on highways A1 in Bathmen, A12 in Bunnik, A30 in Ede, A35 in Hengelo and A50 in Apeldoorn. Actions in progress other areas of the Netherlands. Many farmers are heading to Den Haag.
— RadioGenova (@RadioGenova)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР