Нидерландски донор на сперма е изправен пред съд, за да

...
Нидерландски донор на сперма е изправен пред съд, за да
Коментари Харесай

Съдят мъж за зачеване на над 550 деца

Нидерландски донор на сперма е изправен пред съд, с цел да му се попречи да стане татко на още деца, съобщи Евронюз.

Предполага се, че 41-годишният мъж от Хага е станал татко на най-малко 550 деца по целия свят .

Father of almost 550 children faces court bid to persuade him to stop his obsessive sperm donation.
— YabaLeftOnline (@yabaleftonline)
Жена, която е заченала дете през 2018 година благодарение на неговата дарена сперма, застава зад правосъдния иск дружно с фондация " Доноркинд " - организация, която пази правата на децата на донорите.

Според фондацията мъжът - наименуван Джонатан М. в нидерландската преса - е дарил спермата си на най-малко 13 клиники в Нидерландия и в чужбина.

Според разпоредбите един човек може да подари сперма за не повече от 25 потомци или за 12 фамилии, с цел да се предотвратят кръвосмесителни връзки и да се отбрани психическото здраве на децата донори.

" Ако знаех, че той към този момент е станал татко на повече от 100 деца, в никакъв случай нямаше да избера този донор ", се споделя в изказване на майката, която е почнала производството против него.

" Когато се замисля за последствията, които това може да има за детето ми, чувствам неразположение и ставам несигурна за неговото бъдеще: какъв брой още деца ще се прибавят? "

" Обръщането към съда е единственият метод да защитя детето си ", продължава тя.

Мъжът към този момент беше включен в черния лист на Нидерландия през 2017 година, откакто стана ясно, че има повече от 100 деца от донори.

A 41-year-old sperm donor is being sued after allegedly fathering at least 550 children. The suit calls on the court to stop him from making any more donations and requests that all of his stored semen samples be destroyed
— El País English Edition (@elpaisinenglish)
Тогава Нидерландското сдружение по акушерство и гинекология (NVOG) прикани всички банки за сперма и клиники неотложно да спрат да употребяват неговата сперма.

Твърди се, че Джонатан М. е траял да прави донорство в чужбина и по противозаконни канали.

Фондация " Доноркинд " твърди, че донорът се свързва с бъдещи майки посредством обществените медии, с цел да предложи спермата си под масата.

Твърди се, че той е излъгал за броя на децата, на които е станал татко посредством банки за сперма.

Според юриста на фондацията Марк де Хек донорът е нарушил споразуменията с клиниките и с бъдещите родители, които са разчитали на уговорката му да зачене единствено до 25 деца.

" Донорът е дал приоритет на желанието си да се възпроизвежда и държанието му съставлява опасност за психическото и физическото благоденствие на децата донори ", споделя де Хек.

Медиите оповестяват, че Джонатан М. понастоящем живее в Кения и отхвърля да разяснява правосъдното произвеждане против него.

‘Serial’ sperm donor accused of fathering 550 children sued in Netherlands | TheCable Lifestyle
— CableLifestyle (@CableLifestyle)
Progress Educational Trust (PET), платформа за хора, наранени от неплодородие или генетични болести, декларира, че ограничаването от 25 потомци има за цел да резервира равнищата на родство измежду заченатите от донори хора сходни на тези в цялото население.

" Когато генетичният материал на донора участва в огромен брой потомци, се усилва (много малкият) риск двама полубратя и сестри да основат интимна връзка ", акцентира PET
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР