Нидерландската столица Амстердам забранява пушенето на марихуана в квартала на

...
Нидерландската столица Амстердам забранява пушенето на марихуана в квартала на
Коментари Харесай

Амстердам затяга контрола на червените фенери

Нидерландската столица Амстердам не разрешава пушенето на марихуана в квартала на алените фенери от средата на месец май 2023 година, съобщава БиБиСи.

Целта на мярката е да се подобрят изискванията на живот на локалните поданици, които от дълго време се оплакват, че поради туристите се покачва равнището на престъпността.

Градският съвет също по този начин реши ресторантите и питейните заведения да работят до 2 часа сутринта в петък и събота, като нови гости няма да се позволяват след 1 ч.

Към този миг продажбата на алкохол в магазините и кафенетата в квартала на алените фенери е незаконна след 16 ч. от четвъртък до неделя. Предстои обаче съветът да изиска продавачите изцяло да отстранен алкохола от витрините си или най-малко да не бъде на видно място. Консумацията на алкохол в множеството публични места в Амстердам е неразрешена.

Жриците на любовта до момента работеха до 6 ч. сутринта, само че след новите ограничавания, те трябва да затворят прозорците си в 3 ч.

Съгласно настоящите закони в Нидерландия притежаването, производството или търговията с опиати е престъпно закононарушение. Употребата на опиати от лице над 18-годишна възраст обаче не е разрешена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР