Нидерландската престолонаследничка принцеса Амалия се отказа от полагащите й се

...
Нидерландската престолонаследничка принцеса Амалия се отказа от полагащите й се
Коментари Харесай

Нидерландската принцеса отказа държавна издръжка от 1,6 млн. евро

Нидерландската престолонаследничка принцеса Амалия се отхвърли от полагащите й се 1,6 млн. евро годишна сума, съобщи Гардиан. Амалия, която е най-голямата от трите дъщери на крал Вилем Александър, тази година навърши 18 година и се дипломира от гимназията.  Тя е решила да направи една „ празна “ година преди кандидатстването й в унивеститет. По закон през това време й се поставят 1,6 млн. евро годишна сума. Около 1/6 от тази сума се смята като приход, а останалите са планувани за „ персонални и материални разноски “.

„ Считам, че е неловко да получавам сума, откакто не върша нищо, изключително до момента в който останалите възпитаници и студенти на моята възраст минават през доста тествания, изключително в този момент с сегашното състояние “, е съобщила Амалия в писмо.

Тя ще върна сумата, планувана за приход и се надява да не употребява парите, предвидени за материални придобивки, в случай че не й се наложи да го направи по отношение на осъществяването на нейните кралски отговорности.

Тя щеше да е първият член на кралското семейство, който не е на престола, само че има планувана държавна прехрана. По традиция в Нидерландия пари от страната получават само кралят, кралицата и майката на кралицата.

Според разбор от 2012 година нидерландското кралско семейство кралското семейство в страната коства на данъкоплатците 39 млн. евро годишно, което го прави най-скъпоизлизащото в цяла Европа, като изпреварва даже английското семейство, което през тази година е коствало на съответната страна 38 млн. евро.

Крал Вилем Александър и брачната половинка му кралица Максима бяха мощно подложени на критика през октомври 2020 година, когато посетиха Гърция на отмора, до момента в който в това време цяла Нидерландия беше под локдаун.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР