Нидерландската полиция арестува седем души снощи, участвали в протест срещу

...
Нидерландската полиция арестува седем души снощи, участвали в протест срещу
Коментари Харесай

Безредици в Хага на протест срещу COVID мерките

Нидерландската полиция арестува седем души нощес, взели участие в митинг против противоепидемичните ограничения в Хага. Младежи палиха по улиците на града и хвърляха пиротехнически произведения по полицейските чиновници. До безредиците се стигна ден откакто полицията стреля по протестиращи в Ротердам, при безредици по време на митинги против локдауна, избрани от кмета на пристанищния град като "разгул на насилието ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията заяви в Туитър, че седем души в Хага са задържани, а петима служители на реда са ранени. Единият от потърпевшите полицейски чиновници е имал потребност от болнично лекуване.

Местното издание "Регио 15 " заяви, че участниците в безредиците са хвърляли в един от запалените от тях огньове колела, дървени палети и мотопеди.

Безредиците в Хага бяха по-малки спрямо борбите по улиците на Ротердам в петък вечерта, когато полицията заяви, че трима участници в размириците са били улучени от патрони и се води следствие, с цел да се откри дали те са били простреляни от полицията. Преди това тя заяви, че двама души са били улучени. Не бяха обявени данни за положението на ранените участници в безредиците. Полицията в Ротердам арестува общо 51 души.

Също през вчерашния ден в Нидерландия два мача от футболното състезание бяха прекратени за малко, откакто почитателите - на които е неразрешено да участват на футболните срещи поради частичния локдаун - нахлуха на стадионите в градовете Алкмар и Алмело.

Протести против Коронавирус ограниченията през вчерашния ден имаше и в Амстердам и южния град Бреда, само че те минаха спокойно.

Заглавната фотография е от митинга в Бреда.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР