Нидерландската полиция арестува повече от 100 души, след като активисти

...
Нидерландската полиция арестува повече от 100 души, след като активисти
Коментари Харесай

Активисти блокираха частни самолети, над 100 души са задържани

Нидерландската полиция арестува повече от 100 души, откакто деятели от „ Бунт против заличаването ” (Extinction Rebellion) и „ Грийнпийс ” блокираха достъпа до частни самолети на летище „ Схипхол ” в Амстердам, съобщи ДПА.

Някои деятели са се привързали с вериги към самолетите, заяви новинарската организация А Ен Пе. Протестът обаче не е засегнал постоянните полети до и от „ Схипхол ”.

Полицията е арестувала и протестиращи, които са карали колела към летището. Наложило се някои от тях да бъдат изведени от специфичните сили, а съгласно деятелите един от тях е бил ранен.

Около 500 души съумяха да пробият оградата на паркинга и да доближат до пистата, а други стачкуваха в постройката на летището с претенции за по-малко полети от „ Схипхол ” и по-специално против частните самолети. Към митинга се причислиха и жителите на прилежащия на летището регион, които се борят против шума от самолетните мотори.

„ Грийнпийс ” заяви, че протестиращите са попречили на частни самолети да излетят от „ Схипхол ”. Около двадесет деятели са блокирали паркиран аероплан, като са създали седяща стачка под машината.

„ Настояваме за по-малко полети, повече влакове и възбрана на ненужните полети на къси дистанции и частните самолети ”, съобщи Деви Злох от клона на „ Грийнпийс ” в Нидерландия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР