Нидерландия започна подготовка за предаването на първите 18 многоцелеви изтребителя

...
Нидерландия започна подготовка за предаването на първите 18 многоцелеви изтребителя
Коментари Харесай

Нидерландия започна подготовка за предаването на първите 18 F-16 на Украйна

Нидерландия стартира подготовка за предаването на първите 18 многоцелеви изтребителя F-16 на Украйна.

Това е съобщил президентът на Украйна Володимир Зеленски в обществената мрежа Х (Twitter), представен от УНИАН. Той е разговарял с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, от който е научил новината.

" Проведох телефонен диалог с нидерландския министър-председател Марк Рюте, по време на който благодарих на нидерландското държавно управление за решението да стартира подготовката за прехвърлянето на първите 18 изтребителя F-16 в Украйна ", декларира Зеленски.

Държавният глава на Украйна също по този начин е благодарил на Нидерландия за дейната поддръжка за започването на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз и е подчертал, че е значимо допустимо най-скоро да се даде на Украйна дълготрайна помощ от Европейски Съюз на стойност 50 милиарда евро.

" Това решение освен ще спомогне за подсилване на нашата защита и макроикономическа непоклатимост, само че и ще показва непоколебимата поддръжка на Европейския съюз и може да се трансформира в мотор за сходни решения от страна на други наши сътрудници ", декларира Зеленски.

Президентът на Украйна е добавил, че е разискал с Рюте развиването на събитията на фронта, обстановката в Черно море и актуалните военни потребности на Украйна, в това число артилерия, безпилотни самолети и съоръжение за противовъздушна защита.

" Договорихме се да продължим взаимната си работа по гаранциите за сигурност в сходство с Декларацията на Г-7 от Вилнюс. Обсъдихме и идната среща на съветниците по Формулата на мира и напъните за по-нататъшно консолидиране на интернационалната поддръжка за визията на Украйна за обективен мир ", е подчертал президентът.

През август месец Нидерландия даде обещание да изпрати в Украйна 42 американски изтребителя F-16.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР