Нидерландия забранява от догодина използването на мобилни устройства в класните

...
Нидерландия забранява от догодина използването на мобилни устройства в класните
Коментари Харесай

Нидерландия забранява използването на мобилни устройства в класните стаи

Нидерландия не разрешава от следващата година потреблението на мобилни устройства в класните стаи. Целта е да не се нарушава образователният развой.

Мярката се постанова в съгласуваност с учебните управления и влиза в действие от 1 януари. Допускат се изключения, в това число за възпитаници със характерни потребности и часове с цифрова устременост. Засега възбраната не се постанова със закон, само че отсега нататък може да бъде призната и правна рамка.

Проучвания са открили, че по-малкото време пред екраните на телефоните покачва когнитивни качества и централизация на учениците. Забраната обгръща и друти устройства като таблети и смарт часовници.

Правителството разрешава на обособените учебни заведения да дефинират съответните правила за учители, родители и възпитаници. Възможно е и решение за цялостна възбрана на мобилни устройства в обещано образователно заведение.

Миналата седмица ограничавания разгласи и Финландия, във Франция и Англия има аналогични оферти за възстановяване на образователния развой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР