Нидерландия вероятно ще се откаже от искането си за нов

...
Нидерландия вероятно ще се откаже от искането си за нов
Коментари Харесай

Нидерландия е на път да се откаже от искането за нов доклад за напредъка на България

Нидерландия евентуално ще се откаже от настояването си за нов отчет за напредъка на България по механизма за съдействие и инспекция. Страната беше сложила това изискване за повдигане на ветото си за присъединението ни към Шенген, заяви БНР.

Според източник на националното радио Нидерландия ще се съгласи да изчака отчета през юли за върховенството на закона във всички членки на Европейския съюз.

БНР прецизира, че отчети по мониторинговия механизъм за България не се вършат от 2019 година, когато те са прекъснати от Европейската комисия, само че наблюдението над страната ни още не е отпаднало, защото към момента няма позиция на страните членки.

Националното радио показва, че разширението на Шенген е измежду целите на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз, само че то не желае да слага краен период, като не би трябвало да чакаме и решение на идния Съвет " Правосъдие и вътрешни работи " на 9 и 10 декември.

БНР отбелязва също, че от началото на председателството си Швеция е имала многочислени контакти с България и с Румъния, а също по този начин и с тези, които имат запаси за участието им в Шенген - Австрия, съгласно която пространството за свободно придвижване " не работи " и Нидерландия, която е единствено срещу България. Според източници на медията, част от аргументите за прекъсването ни за Шенген са повече от " вътрешно, а не европейско политическо естество " и при такива случаи за едно председателство става много мъчно да позволи проблеми в дадените страни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР