Нидерландия вече няма да ваксинира хора под 60-годишна възраст с

...
Нидерландия вече няма да ваксинира хора под 60-годишна възраст с
Коментари Харесай

Нидерландия спира ваксинацията с AstraZeneca за лица под 60 години

Нидерландия към този момент няма да имунизира хора под 60-годишна възраст с коронавирусната ваксина AstraZeneca поради рисковете за здравето, това съобщи служебният министър на опазването на здравето Уго де Йонге в четвъртък вечертa, съобщи нидерландския всекидневник DutchNuews.nl.
Решението на министъра е в сходство с рекомендациите на националния здравен съвет Gezondheidsraad, който форсира процедурата след публикуването на позицията на Европейската организация по медицина в сряда.
 Учени и държавни водачи: Ваксината на AstraZeneca е безвредна Учени и държавни водачи: Ваксината на AstraZeneca е безвредна
Британски здравни министри, водачи и учени започнаха стъпки с цел да разсеят страховете на британците, свързани с потреблението на ваксина...
Де Йонге сподели, че решението е взето след известия за 8 случая на тромбоза при по-млади дами, на които е сложена имунизацията AstraZeneca. Една от дамите е умряла.
Въпреки това от EMA обявиха в сряда, че даже да има връзка сред рядката форма на тромбоза и коронавирусната ваксина AstraZeneca, преимуществата на имунизацията надвишават минусите.
Все отново здравният съвет предложи да не се употребява имунизацията при хора на възраст под 60 години, защото те имат по-висок риск от странични резултати. Германия, Италия и Испания също взеха сходно решение, съобщи здравното министерство.
Въздействието на решението върху холандската стратегия за имунизация към момента се доработва, само че Нидерландия ще се придържа към към този момент контрактуваната заповед за имунизация, сподели Де Йонге.
 Защо се образуват тромбите и по какъв начин да се избегнат Защо се образуват тромбите и по какъв начин да се избегнат
Тромбозата е извънредно неприятна и доста рискова болест, която при липса на лекуване води до затруднения.  Правилният метаболичен проце...
„ Все още се стремя да подсигурявам, че доникъде на май всички на възраст над 60 години и хората с рискови здравословни положения ще са създали първата си имунизация и че всеки, който желае да бъде имунизиран, ще има тази опция най-малко за първата си доза до началото на юли - осведоми още Де Йонге.
От EMA обявиха в сряда, че необикновените кръвни съсиреци с ниско наличие на тромбоцити в този момент би трябвало да бъдат изброени като доста редки странични резултати на Vaxzevria, защото имунизацията AstraZeneca към този момент е известна, сподели EMA.
От Европейската организация по медикаментите (EMA) допълниха още, че са достигнали до това умозаключение, откакто са разгледали „ всички налични досега доказателства, в това число препоръките на експертна група. “ Като цяло специалистите на EMA са разгледали 86 случая в цяла Европа, от които 18 са били съдбовни. Досега 34 милиона души в Европа са били имунизирани с продукта AstraZeneca.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР