Нидерландия ще наложи от уикенда първия частичен локдаун в Западна

...
Нидерландия ще наложи от уикенда първия частичен локдаун в Западна
Коментари Харесай

Нидерландия ще наложи първия частичен локдаун в Западна Европа от лятото

Нидерландия ще наложи от уикенда първия непълен локдаун в Западна Европа от лятото за преодоляване на разпространяването на новия ковид, заяви тази заран публичната телевизия, представена от Ройтерс.

Вчера страната регистрира оптимален брой новозаразени за едно денонощие от началото на пандемията. Малко преди да бъде разгласен върхът, консултативна експертна комисия предложи на държавното управление да вкара непълен локдаун и да ограничи достъпа до някои публични места за хора, които не са изцяло имунизирани против коронавирус или не са прекарали скоро причиняваното от новия ковид заболяване. Кабинетът ще вземе решение през днешния ден, което ще бъде оповестено на излъчена по малкия екран конференция в 18 ч. по Гринуич (20 ч. българско време).

От на следващия ден в Нидерландия питейните заведения, заведенията за хранене и магазините, които не продават артикули от първа нужда, ще би трябвало да затварят в 19 ч. най-малко през идващите три седмици. Спортните надпревари ще бъдат без аудитория, а хората ще бъдат призовани да работят колкото е допустимо повече от у дома. Училищата, театрите и кината ще останат отворени, заяви публичната телевизия.

Новите случаи на ковид в Нидерландия се усилиха бързо, откогато ограничаващите ограничения бяха анулирани в края на септември. Новият локдаун ще бележи фрапантен поврат в политиката на държавното управление, което до предишния месец смяташе, че относително огромният дял на имунизираните ще му разреши да смекчи още повече рестрикциите до края на годината, отбелязва Ройтерс.

Вчера нидерландските управляващи оповестиха за 16 364 новозаразени през последното денонощие - връх от началото на пандемията. От началото на пандемията в страната с население от близо 17,5 милиона души са регистрирани над 2,253 милиона случая на ковид. Починали са 18 663 от инфектираните, в това число 26 за миналите 24 часа.

Новите случаи на денонощие през последния седемдневен интервал са над 12 хиляди - с 48 % повече в сравнение с преди седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР