Нидерландия ще достави в Украйна 18 изтребителя Ф-16, за да

...
Нидерландия ще достави в Украйна 18 изтребителя Ф-16, за да
Коментари Харесай

Нидерландия изпраща на Украйна 18 изтребителя Ф-16

Нидерландия ще достави в Украйна 18 изтребителя Ф-16, с цел да ѝ помогне да се оправи с съветската инвазия, заяви през днешния ден нидерландското държавно управление, представено от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12259
" Днес осведомих президента Зеленски за решението на нашето държавно управление да приготви доставката в началото на 18 изтребителя Ф-16 за Украйна ", съобщи изпълняващият длъжността министър председател Марк Рюте в своя обява в обществената медия " Екс ". " Доставката на самолети Ф-16 е един от най-важните детайли на споразуменията за военна поддръжка на Украйна ", добави той.

За даването на изтребителите към момента би трябвало да бъде издадено позволение за експорт от страна на нидерландското министерство на външните работи и да бъдат изпълнени критериите за обслужващ личен състав и инфраструктура в Украйна, сподели още Рюте, без да посочи период за изпълняването на тези условия.

Днешното известие обаче дава опция да бъдат заделени средства, а самолетите да бъдат готови за доставка, съобщи държавното управление.

" Разговарях с Марк Рюте, с цел да благодаря на нидерландското държавно управление за решението за започване на подготовка на първите 18 самолета Ф-16 за снабдяване в Украйна ", съобщи в своя обява в " Екс " украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Нидерландия предишния месец изпрати първите създадени в Съединени американски щати самолети Ф-16 в нов център за образование на украински водачи и обслужващ личен състав в Румъния, показва Ройтерс. Дания, Норвегия и Белгия също оповестиха, че ще дадат на Украйна изтребители Ф-16, откакто държавното управление на Съединени американски щати позволи те да бъдат изпратени незабавно откакто завърши образованието на водачите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР