Нидерландия победи Украйна с 3:2 в стартиращия двубой и за

...
Нидерландия победи Украйна с 3:2 в стартиращия двубой и за
Коментари Харесай

Нидерландия надделя над Украйна в изключително драматичен мач

Нидерландия победи Украйна с 3:2 в започващия дуел и за двата отбора на UEFA EURO 2020 в група С на шампионата. Вайналдум в 51-ата минута и Вегхорст в 59-ата минута дадоха задатък на домакините, само че Ярмоленко и Яремчук изравниха резултата. Първо Вайналдум се възползва от неточност на вратаря на Украйна и с удар от 12 метра откри резултата. Осем минути по-късно Вегхорст удвои с удар от дребното наказателно поле. Ситуацията беше прегледана и с ВАР. В 75-ата минута с отличен удар Ярмоленко върна тима си в мача. В 79-ата минута Яремчук възвърне равенството. Нидерландия още веднъж излезе напред в резултата с гол на Дъмфрис в 85-ата минута, а това се оказа и надвит за " лалетата ".

Мачът стартира с офанзива на Украйна, само че във втората минута Депай напредна добре и стреля, само че Бущан се оправи. Малко по-късно Дъмфрийс от няколко метра опитва мерника си, само че вратарят направи чудесно избавяне.

В 15-ата минута Яремчук насочи удар към вратата на Стекеленбург, само че гол не падна. Дванадесет минути по-късно отлична офанзива на " лалетата " подволи на Вегхорст да навлезе в наказателното поле, само че още веднъж вратарят на Украйна се оправи чудесно с чудесна интервенция.

Ярмоленко стреля чудесно към вратата на Стекеленбург в 30-ата минута, само че гол не падна. Шест минути по-късно след центриране от корнер Ван Анхолд стреля неопределено към вратата на Украйна. Активната игра на домакините даде резултат, а в 39-ата минута Вайналдум насочи рисков снаряд към вратата на противника, само че Бущан избави с една ръка. Малко по-късно още веднъж пропуск направи и Дъмфрис.

" Лалетата " откриха резултата с удар от 12 метра на Вайналдум, който се възползва от неточност на Бущан в 51-ата минута.

Малко по-късно и Вегхорст имаше опция да се разпише, само че не сполучи. Все отново в 59-ата минута той удвои преднината на отбора си с удар от дребното наказателно поле.

Украйна се върна в дуела с съвършен удар на Ярмоленко в 75-ата минута на дуела, който не остави шансове на вратаря на " лалетата " да реагира.

В 79-ата минута Яремчук съумя да възвърне равенството.

​Нидерландия не спря да търси надвит гол. В 85-ата минута Дъмфрис съумя да завоюва единоборство със Зинченко и матира Бущан, с цел да направи резултата 3:2.

До края на дуела не паднаха нови голове и Нидерландия се поздрави с триумфа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР