Нидерландия окончателно пред пълноправното членство на България в Шенген, съобщава

...
Нидерландия окончателно пред пълноправното членство на България в Шенген, съобщава
Коментари Харесай

Нидерландия окончателно ни пуска в Шенген

Нидерландия дефинитивно пред пълноправното участие на България в Шенген , оповестява БНР.

Това се случи след диспути в Народното събрание нощес.

Въпреки че гласуването в интерес на страната ни не събра нужното болшинство от 76 депутати, беше отхвърлено предложение за, както изиска Австрия.

Миналата седмица държавното управление на Марк Рюте реши, че  за влизане в Шенген и изпрати писмо до Народното събрание. Депутатите имаха три благоприятни условия - да поддържат решението, да го отхвърлят или да не го преглеждат, което значи цялостно единодушие с дейностите на кабинета.

По време на дебата обаче беше импортирана резолюция от основаната това лято партия " Нов публичен контракт ", която сега е четвърта мощ в Нидерландия. Тя поддържа позицията на Австрия страната ни да бъде позволена в Шенген последователно и първо единствено по въздуха. Предложението обаче не събра задоволително гласове.
 Николай Денков чака Нидерландия да вдигне ветото за Шенген
Николай Денков чака Нидерландия да вдигне ветото за Шенген

С Австрия договарянията не престават

Изненадващо, " Народната партия за независимост и народна власт " на Марк Рюте гласоподава " за ", а за още по-голяма изненада крайнодясната " Партия за свободата ", взела най-вече гласове на парламентарните избори преди месец, не гласоподава.

В случай че нейните депутати бяха " за ", позицията на Нидерландия щеше да бъде за влизане на България в Шенгенското пространство единствено по въздуха, защото предлагането щеше да събере 86 гласа при нужни 76.

За пълноправно присъединение гласоподаваха 59 депутати, което също не прави нужното безусловно болшинство. На процедура обаче това значи, че е отхвърлено настояването страната ни да влезе единствено по въздух, което съгласно дипломати ни дава

Припомняме, на 8 декември 2022 година приемането на България и Румъния в Шенген и дадоха зелена светлина единствено на Хърватия поради опасения от напор на противозаконни мигранти.
 Илхан Кючюк: България да не приема изискванията на Австрия за
Илхан Кючюк: България да не приема изискванията на Австрия за " въздушен Шенген "

Страната ни дава отговор на всички критерии за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР