Нидерландия изправя Русия пред Европейския съд по правата на човека

...
Нидерландия изправя Русия пред Европейския съд по правата на човека
Коментари Харесай

Нидерландия дава Русия на съд за свалянето на полет MH17 над Украйна

Нидерландия изправя Русия пред Европейския съд по правата на индивида за нейната роля в свалянето на полет MH17. Самолетът на малайзийските авиолинии се взриви над Украйна през 2014 година, напомня БГНЕС.
Роднините на най-малко 65 нидерландски жертви подадоха през 2018 година тъжба в основания в Страсбург съд с искане Русия да поеме отговорност за случая, който умъртви всички на борда. И Нидерландия, и Австралия обявиха, че намират Русия за виновна за свалянето на самолета, който е летял за Куала Лумпур от Амстердам.
" Постигането на правдивост за 298 жертви на свалянето на полет MH17 е и ще остане най-важният приоритет на държавното управление ", съобщи нидерландският външен министър Стеф Блок в изказване. „ Предприемайки тази стъпка през днешния ден и завеждайки дело пред Европейски съд по правата на човека, ние се приближаваме към тази цел ", добави той.
Последният ход е законен напън върху Москва след нидерландския углавен развой против четирима обвинени. Прокурорите повдигнаха обвинявания против руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов и украинецът Леонид Харченко, за ликвидиране. Те обявиха, че мъжете са виновни за изстрелването на ракета " БУК " земя-въздух в регион в източна Украйна, следен от промосковски бунтовници, откъдето е изстреляна по пътническия аероплан. Русия отхвърли присъединяване си и предложи различни теории, в това число, че MH17 може да е свален от украински изтребител или украинска ракета „ БУК “. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР