НФСБ подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи

...
НФСБ подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи
Коментари Харесай

Симеонов подозира корпоративни интереси зад отказа на ГЕРБ да подкрепи предложението за забрана на пушене на наргиле на закрито

НФСБ подозира корпоративни ползи зад отхвърли на ГЕРБ да поддържа предлагането им за възбрана на използването на наргилета на закрито, разяснява водачът на партията Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

Той съобщи извънредно незадоволство от признатите на второ четене промени в Закона за здравето, с които се вкарва възбрана за предложение и продажба на наргилета единствено за лица до 18 години. Симеонов сподели, че е безапелационен, че възбраната за тютюнопушене на закрито би трябвало да обхване и наргилетата.

Той уточни, че, за жалост, здравната комисия е отказала да изиска нотификация на такава възбрана според условията на европейска инструкция за тютюневи произведения.

"Около 20 такива закона са подложени за нотификация до сегашния миг единствено в работата на последното Народно заседание. Такава, обаче, не беше препоръчана, което ни кара да подозираме съществуването на корпоративни, разбирайте фирмени ползи, които са повлияли върху това решение ", сподели Валери Симеонов.

Той сподели, че е обществено прочут фактът, че притежателите на такива наргиле-барове са много авторитетни във връзка с ръководството на страната. Валери Симеонов даде образец с подобен притежател, чието заведение се намира в центъра, на столичния бул. "Витоша ".

Според него сходни хора имат въздействие на най-високо равнище и по този начин са съумели да прокарат една "пасивна позиция на ГЕРБ ", поради идните локални избори.

Симеонов разгласи, че противоречивите текстове ще бъдат импортирани още веднъж, този път с въпросната процедура по нотификация.

"Времето, което ще измине до нотифицирането и приемането на възбраната за пушене в закрити пространства на наргилета и лули, ще тежи на съвестта на нашите сътрудници от ГЕРБ ", съобщи Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР