НФСБ подкрепи свикването на Велико народно събрание, предложено от премиера

...
НФСБ подкрепи свикването на Велико народно събрание, предложено от премиера
Коментари Харесай

И НФСБ подкрепи свикване на ВНС, под условие за религията и пенсиите

НФСБ поддържа свикването на Велико национално заседание, препоръчано от премиера Бойко Борисов, и ще подпише плана на ГЕРБ за нова Конституция. Новината заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след съвещания с партията на Валери Симеонов.

" Двете партии имаха извънредно градивен разговор и имаме изразена политическа воля за поддръжка ", сподели още Караянчева.

Тя акцентира, че след 2 септември ще се почиства планът на ГЕРБ за нова Конституция и ще има механически корекции. Новината заяви и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след срещата с Вътрешна македонска революционна организация, които също поддържаха плана.

Депутатът Валентин Касабов добави : " В тези мрачни тъжни времена - е време за велики каузи и Велико народно събрание ".

Какво обаче ще се трансформира в Конституцията - " диалозите занапред предстоят ", само че НФСБ имат забележки.

Борис Ячев разясни, че са получили единодушие от ГЕРБ по съществени техни претенции - национална страна, формален български език, православието като обичайната вяра.

" Там спор и оттегляне не трябва да се прави ", сподели депутатът.

НФСБ не отстъпва и от програмата си, заложена в съдружното съглашение - за по-високи пенсии и обвързването им 70% от минималната работна заплата, полагане на обществено-полезен труд, учебен ценз.

" Ще се търси място за обществените хрумвания на НФСБ, както в главния закон, по този начин и в отрасловите закони ", сподели Ячев.

За през днешния ден консултациите по тематиката Конституция завършиха, разгласи Даниела Дариткова, от думите й стана ясно, че самостоятелните народни представители са отказали среща с ГЕРБ, защото имали потребност от още време за обсъждане на плана за привикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР