НФБС са шокирани от отказа на ВМРО за партийно обединение.В

...
НФБС са шокирани от отказа на ВМРО за партийно обединение.В
Коментари Харесай

НФСБ в шок - няма патриотично обединение

НФБС са шокирани от отхвърли на Вътрешна македонска революционна организация за партийно обединяване.

В прессъобщение от членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ те показват изненадата си от " непредвиденото решение на Вътрешна македонска революционна организация " за независимо явяване на изборите за Европейски парламент.

Според НФСБ патриотите били по-силно дружно.

През последните 2 месец от партията на Валери Симеонов водели двустранни договаряния с Вътрешна македонска революционна организация за взаимно явяване на евровота.
" За страдание, с решение на управлението на Вътрешна македонска революционна организация тези диалози бяха прекъснати едностранно, без предупреждение ", известяват от групировката.

Решението на Вътрешна македонска революционна организация обаче не отчайва партията - водени от дълга си към гласоподавателите и желанието да бъдат единни в името на бъдещето на България, от НФСБ " за следващ път " са подготвени и протягат ръка на колегата си в дребната обединението Вътрешна македонска революционна организация.

" Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме дружно в българския парламент не би трябвало да бъдат жертвани поради персонални ползи и тяснопартийни нарцисизъм и упоритости ", пишат още от партията и припомнят, че точно НФСБ били в основата на обединяването на патриотите още през 2014 година. Точно в името на това единство НФСБ направили всеотдайност и отдръпнали своята кандидатура на президентските избори през 2016 година, отстъпвайки на сътрудниците си от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " кандидатурите за президентското и вицепрезидентското място. " Това донесе и най-високия триумф за патриотичното обединяване в цялата история на България ", напомнят още от фронта.

Поради всичко това НФСБ още веднъж приканват Вътрешна македонска революционна организация да размислят и да трансформират решението си за независимо явяване на евроизборите.

Воеводите да се върнат на масата на договарянията в името на всички български патриоти и на България, приключват от НФСБ с протегнати ръце.

Припомняме, на 27 февруари, сряда, от националното управление на Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че са решили, че държат на единството на " Обединени патриоти ", само че стартират подготовка за независимо присъединяване на евроизборите. За водач в листата беше номиниран Ангел Джамбазки. Всичко това пристигна макар декларираната от Вътрешна македонска революционна организация позиция и апела на Каракачанов за общо явяване на евровота.

Припомняме, към този момент месец наред в фамилията на патриотите има напрежение и нееднократно се говореше за бракоразвод.

Последната среща НФСБ-ВМРО- " Атака " беше провалена от излизането на Сидеров от патриотичното заседание, откакто Симеонов предложи да се създадат промени в управлението на парламентарната група на Оперативна програма, която се ръководи от Сидеров.

Преди това пък, на съдружния съвет на Оперативна програма преди месец, когато сътрудниците от дребната коалиция направиха опит да се съберат, срещата още веднъж се провали с отправени взаимни обвинявания. Ябълката на раздора се оказаха точно евроизборите и водаческото място в листата.
Преди това НФСБ разгласи, че прекратява договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на изборите.

Партията на Симеонов го издигна като партийна номинация за лидер за евровота на 10 февруари, а пък Ангел Джамбазки беше повдигнат от публичен комитет на 22 януари.
Ден преди този момент пък - на 21 януари, водачът на " Атака " Волен Сидеров отхвърли да води листата на Патриотите за евроизборите. Тогава атакистите нарекоха " откровени неистини " информацията, че са водени диалози за присъединяване в евролистите, макар слуховете, че проблемите сред Сидеров и Симеонов още от лятото насам се дължат точно на това по какъв начин да бъде подредена листата на патриотите за изборите за Екологичен потенциал.

Напрежение съществува и по линията Симеонов - Сидеров след сериозен конфликт сред двамата водачи през лятото и есента на предходната година. Именно от този стадий на патриотичния съдружен сюжет е и ролята на водача на Вътрешна македонска революционна организация като " синя каска ", а самото Вътрешна македонска революционна организация резервира неутралитет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР