Нездравословната храна е желание, на което много хора трудно могат

...
Нездравословната храна е желание, на което много хора трудно могат
Коментари Харесай

Може ли кучето да яде чипс?

Нездравословната храна е предпочитание, на което доста хора мъчно могат да устоят. От малко зрънчо в среднощ до картофен чипс по време на игра, елементарно е да забравим, че тези вкусни лакомства не са толкоз положителни за нас. Но какво да кажем за нашите кучета? Ако чипсът е нездравословен за нас, какво да кажем за нашите космати най-хубави другари? Може ли дадаваме чипс на кучето?

Както множеството неща, храната, на която хората би трябвало да се любуват в умерени количества, е още по-ограничена за кучета. Прочетете, с цел да научите за заплахите от някои от най-популярните типове чипсове и какви здравословни проблеми могат да причинят на вашето куче.

Може ли кучето ми да яде тортила чипс?

Тортила чипсът нормално се прави от царевична основа, пържи се и по-късно се осолява. Както маслото от пърженето, по този начин и солта са заплахите с този видимо по-здравословен чипс. В случаите, когато тортила чипсът е фалшифициран с лук или чесън, има спомагателни опасения за здравето на четириногия другар. Освен всичко това, царевицата е постоянно срещан алерген за кучетата, тъй че може в действителност да храните най-хубавия си другар с нещо, което ще му аргументи дискомфорт

по пътя.

Може ли кучето да яде доритос?

Точно като тортила чипс, доритос има огромно количество мазнини и сол. Освен това, ароматите съдържат чесън и лук на прахуляк, които са токсични за кучетата. Те също по този начин съдържат лактоза, която може да разстрои стомаха на вашето куче, в случай че има проявена сензитивност към млечни артикули. И това не е покриване на усетите с пикантен сос или други съставки, които биха могли да разстроят стомаха на вашето куче. Така че, когато става въпрос за тези вкусни триъгълници, най-добре е да ги запазите за себе си.

 Не давайте чипс на кучето

Може ли кучето ви да яде зрънчо?

Докато оранжевият прахуляк по носа на вашето куче може да е сладостен за фотосите, снаксовете от вида зрънчо никога не са здравословни за вашия домакински любим. Съдържанието на мазнини и натрий може да докара до риск от сърдечни проблеми и дехидратация, защото съдържат лактоза и царевица, които могат да разстроят стомаха на вашето куче. В допълнени толкоз доста подправки предизвикват стомашни язви при хората, в случай че се употребяват в прекомерно огромно количество. Отново, от време на време това е лакомство за хората, само че не можете да давате чипс и снакс на вашето куче.

Може ли кучето да яде картофен чипс?

Трябва да се тревожите. Най-голямата заплаха, в случай че вашето куче яде чипс, е отравяне със сол. Според Националната академия на науките, инженерството и медицината (PDF), приблизително възрастно куче с тегло 33 паунда има дневна доза от единствено 200 mg сол и 14 g мазнини. За информация, 1 унция или 15 типичен картофени чипса съдържат 170 mg натрий и 10 g мазнини. (Другите разновидности може да варират.) Това значи, че в случай че вашето гонче или мопс похапне без контрол торба с чипс, резултатите могат да бъдат съдбовни.

 Чипс

Отравянето на кучето с натрий има доста последици, в това число проблеми с уринирането, извънредно струпване на течности, евентуално увреждане на бъбреците и даже гибел. Кучетата обработват солта в стомаха си по-малко дейно от хората, което предизвиква тази токсичност.

Симптомите на натриево отравяне включват:

- диария при кучето;

- дехидратация;

- повръщане при кучето;

- летаргия

- гърчове

Тези признаци могат да се появят малко след консумация на доста количество чипс и би трябвало да бъдат оценени от приближен ветеринарен доктор допустимо най-скоро. Също по този начин е значимо да внимавате за ароматизатори на лук или чесън във вашия вид чипс, защото тези съставки са доста токсични за кучетата във всякаква форма при консумация и се предлага ветеринарна интервенция.

Може ли кучето да яде сурови картофи?

 Може ли кучето да яде чипс?

Наистина зависи от картофа за кучето и в какво положение е. Зелените картофи могат да причинят стомашно-чревен дистрес, заспалост, уязвимост и комплициране при кучетата, тъй че е най-добре да избягвате суровите картофи в диетата на вашето куче. Сладките картофи, въпреки това, са приети за здравословна закуска за вашето куче в умерени количества.

Вижте още:

- Вредата от лука за кучетата;

- Опасни подправки за кучетата;

- Полезни подправки за кучетата;

- Може ли кучето да яде пържени картофи;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg