Независимо замерване на радиационния фон и на дъждовна вода, проведено

...
Независимо замерване на радиационния фон и на дъждовна вода, проведено
Коментари Харесай

Радиацията в страната е в норма!

Независимо замерване на радиационния декор и на дъждовна вода, извършено 3 следващи дни, сподели, че радиационният декор в страната е изцяло естествен. Можем да вървим на пазар и не е нужно да пием йод.
„ Показанията се движеха сред 0,25 и 0,16 микроСиверта, което е в границите на естественото за София лъчение. Дъждовната вода регистрира стойности сред 0,18 и 0,23 мСв, което значи, че няма никакво извънреднорадиационно замърсяване в региона на София! Хакуна матата (живейте спокойно), както обича да споделя цар Лъв ”, написа радиестезистът Иван Тодоров в известие до Списание 8.
Той е направил замерванията с апарат RAD ALERT GEM на британската компания Perspective scientific, отчиташ алфа, бета и гама лъчи.
Повод за инспекцията станаха зачестилите предизвестия в обществените мрежи, че е добре да затваряме прозорците поради облак, който носи радиационни частици от пожара до атомната централа Чернобил в Украйна, съпроводени с обява на „ Форбс ” и други западни медии.
Съобщенията не стихнаха даже след изключителната конференция на Националния действен щаб, дадена измежду нощ преди два дни, на която бе обявено същото – че радиацията в България е в норма. Освен ръководителя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски на срещата с публицисти присъстваше и шефът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) проф. Христомир Брънзов.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР