Независимо от предишните твърдения, че Русия ще остави “Международната космическа

...
Независимо от предишните твърдения, че Русия ще остави “Международната космическа
Коментари Харесай

Русия ще поддържа МКС до 2024 година

Независимо от предходните изказвания, че Русия ще остави “Международната галактическа станция ” след 2020 година, в този момент страната е решена да я поддържа до 2024 година – съгласно желанието на НАСА.

Русия по този начин и не съумя да приключи своя сегмент на “Международната галактическа станция ”. Страната трябваше да изстреля нов модул “Наука ” през 2013 година, само че стартът бе отсрочен за 2014 година. А в този момент се споделя, че най-рано ще е подготвен през 2017 година. Последните отлагания се случиха, откакто стана ясно по време на тестванията, че имало теч на горивната система, който е довел до изцяло замърсяване на модула и в този момент е належащо детайлно разчистване. Трябва да бъде създадена и нова горивна система.

Сега Русия възнамерява да изстреля “Наука ” и да прикачи модула към “Международната галактическа станция ”. След това би трябвало да бъде изстрелян основен модул и модул за обезпечаване на електрическа енергия. След 2024 година, когато ще настъпи краят на “Международната галактическа станция ”, тези модули ще бъдат разкачени и по този начин би трябвало да се роди новата съветска орбитална станция.

 ISS Full View

Credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР