Независимо на кого бъде даден третия мандат, ключът е в

...
Независимо на кого бъде даден третия мандат, ключът е в
Коментари Харесай

Костадинов: Независимо на кого бъде даден третия мандат, ключът е в ръцете на ПП-ДБ

Независимо на кого бъде даден третия мандат, ключът е в ръцете на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на „ Въздържане “ Костадин Костадинов, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Според него вторият мандат е нулев, никой няма да поддържа държавно управление на разпадаща се политическа мощ с неразбираемо какъв ръководител, съпредседател, почетен ръководител.

 

Костадинов разгласи, че пет политически сили -  „ Въздържане “, ПП-ДБ, „ ИТН “ (ИТН), „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Величие “ са обяснявали в акцията по какъв начин не трябва да се позволяват ГЕРБ и Движение за права и свободи назад във властта. Това е задоволително добра основа за съставяне на болшинство, даже краткотрайно, сподели той.

 

Ние нямаме проблем да преодолеем несъгласията си с останалите политически партии в Народното събрание, в това число с ПП-ДБ въз основата на главния либерален принцип – народовластието, изразено посредством референдуми, повтори още веднъж Костадинов.

 

Ако ПП-ДБ надмогнат своето политическо его, а може би и политическо късогледство, е изцяло допустимо да се сформира подобен кабинет. Имаме златен късмет да създадем държавно управление, което да изолира ГЕРБ и Движение за права и свободи, добави водачът на „ Възраждане “.

 

Ако ПП-ДБ откажат да вземат участие в настройка с другите политически сили, значи, че би трябвало да се направи държавно управление или с ГЕРБ, или с Движение за права и свободи, добави Костадин Костадинов.

 

Относно изказването на Бойко Борисов, че Костадинов „ новият водач на сглобката “ и „ новият Пеевски в Народното събрание “, водачът на „ Възраждане “ разяснява, че това е „ живо удостоверение на поговорката „ Крадецът вика дръжте крадеца “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР