Независимо дали залагате пари за спешни случаи, неочаквани разходи или

...
Независимо дали залагате пари за спешни случаи, неочаквани разходи или
Коментари Харесай

8 спестовни сметки, предлагащи 5% или повече в момента

Независимо дали залагате пари за незабавни случаи, непредвидени разноски или просто спестявате за огромна отмора или покупка, значимо е да се опитате да увеличите оптимално растежа на парите си. И има доста елементарни способи да извършите това, без значение дали става въпрос за конфигурация на автоматизирани депозити във вашата спестовна сметка, пренасочване на повече пари към вашите спестявания или просто отваряне на спестовна сметка с капацитет за висока облага.

И, в случай че задачата ви е да отворите сметка, която има най-голям капацитет за облага, това е отличен миг да извършите своя ход. Благодарение на многочислените покачвания на лихвите от Фед през последните 18 месеца, доста депозитни сметки, като депозитни документи (CD) и високодоходни спестовни сметки, сега оферират едни от най-хубавите лихви, които сме виждали през последните няколко години. И единствено това може да се равнява на огромна възвръщаемост на парите ви.

Но къде тъкмо можете да намерите високодоходна спестовна сметка, предлагаща най-голям %? Можете да започнете със сметките по-долу, които оферират някои от най-хубавите APY на спестовни сметки на пазара през днешния ден. И в доста случаи тези сметки имат ниски или никакви такси и елементарни условия за акаунта, тъй че безусловно ще има алтернатива, която работи за всеки вид спестяващ.

Научете най-хубавите проценти за икономисване, за които можете да се класирате тук.

8 спестовни сметки, предлагащи 5% или повече сега

Ако се пробвате да намерите високодоходна спестовна сметка, която предлага APY от 5% (или повече) на вашите пари, може да си коства да обмислите тези сметки:

Popular Direct: 5,40% APY

Сметката Popular Direct High-Rise Savings има минимално условие за депозит от $100, което я прави налична за множеството спестители. Няма месечна такса за поддръжка, само че в случай че акаунтът бъде закрит в границите на 180 дни след отварянето му, ще би трябвало да платите такса от $25.

My Banking Direct: 5,35% APY

За да отворите акаунта и да получите рекламирания APY, ще би трябвало да депозирате най-малко $500 в тази сметка с My Banking Direct, когато отваряйки го. Няма месечни такси за обслужване, свързани с този акаунт, само че си коства да се означи, че това е многоетажен акаунт — което значи, че другите салда могат да печелят разнообразни APY. В момента всички равнища се оферират с 5,35% APY, само че има късмет това да се промени в бъдеще.

BrioDirect: 5,35% APY

Сметката BrioDirect High Yield Savings се предлага с условие за най-малък начален депозит от $5000 и няма месечна такса за поддръжка, обвързвана с него. Изискването за минимално салдо за печелене на APY е $25 и акаунтът може да бъде закрит, в случай че има салдо от $0 за три седмици (21 дни) или повече.

Северноамериканска спестовна банка: 5,35% APY

Изискването за най-малък депозит за разкриване на тази високодоходна спестовна сметка в North American Savings Bank е единствено $1, тъй че е налична за необятен кръг спестители. Има обаче условие за дневен баланс от $0,01 и тази сметка не е налична в избрани региони на страната — тъй че може да е неразрешена, в случай че се намирате отвън зоните на обслужване на банката.

Раздел Банка: 5,27% APY

Няма условие за най-малък депозит, когато откривате спестовна сметка с висока рентабилност на Tab Bank и няма месечна такса за обслужване, обвързвана с сметката. Въпреки това има такса от $30 за изходящи банкови преводи и такса от $30 за върнати депозити.

UFB Direct: 5,25% APY

Сметката за спестовна сметка UFB Direct с висока рентабилност идва без условие за най-малък депозит и без месечни такси за поддръжка или обслужване. Вие също по този начин получавате карта за банкомат с този акаунт, което е функционалност, която не всички спестовни сметки оферират, само че до момента в който равнищата на APY, основани на салдото, са същите сега, може да си коства да се има поради, че тези APY могат да се трансформират в бъдеще.

Хлебни спестявания: 5,15% APY

За да отворите тази високодоходна спестовна сметка с Bread Savings, ще би трябвало да депозирате най-малко $100 в сметката. Няма месечни такси за поддръжка, свързани с този акаунт, само че в случай че желаете хартиени извлечения, ще платите $5 за тях. Изпращането на банков превод е с цена от $25.

FNBO Direct: 5,15% APY

Необходими са единствено $1, с цел да отворите този акаунт с FNBO Direct, а също по този начин няма месечни такси за поддръжка, с които да се борите. Освен това ще печелите рента върху всички пари, които сте подали в сметката, като се стартира от $0,01, тъй че също няма условия за най-малък баланс. Банковите преводи обаче са на цена от $15 — и не можете да получавате интернационалните банкови преводи към тази сметка.

Научете повече за днешните най-хубави варианти за спестовна сметка тук.

The последна сметка

Има доста страхотни варианти, налични сега, когато става дума за високодоходни спестовни сметки — и не е нужно да сте спестител с висока чиста стойност, с цел да имате достъп до такава. Лесно е да спечелите рента над 5% сега и доста от описаните нагоре сметки имат ниски или никакви условия за най-малък начален депозит и условия за баланс. Но макар че има доста варианти за обсъждане, въпреки всичко е значимо да си напишете домашното и да се уверите, че всяка сметка, която обмисляте, подхожда на вашите спестовни цели и цялостната финансова картина. В противоположен случай бихте могли да отхвърлите всички евентуални доходи, които бихте създали с високодоходна спестовна сметка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР