Независимо дали сте на среща, на интервю за работа, на

...
Независимо дали сте на среща, на интервю за работа, на
Коментари Харесай

10 позиции на тялото, които ни пречат да общуваме

Независимо дали сте на среща, на изявление за работа, на конференция или разговаряте с някого, с който преди малко сте се срещнали, разпоредбите за другарство гласят, че 58% от вашия триумф зависи от езика на вашето тяло. BrightSide демонстрира 10 позиции на тялото, които ни пречат при връзка.

1. Прегърбена стойка

Прегърбената стойка ви кара да изглеждате незначителни, слаби и несигурни. Ако се отпуснете на стола си или се облегнете твърде доста обратно, това алармира на другите, че не сте заинтригувани от работата си. Има научно доказателство, че прегърбването може да намали настроението и самочувствието ви.

2. Грешна позиция на краката

Позицията на краката ви е подсъзнателна и затова е по-трудно да се управлява. Тя може да съобщи вашата несигурност или незаинтересованост. Начинът, по който поставяте краката си, когато седите, може също да разкрие неща за вашата персона.

- Хората, които седят със събрани колене и раздалечени стъпала, изграждат облика на дете – нестабилно и мечтаещо.
- Кръстосаните крайници могат да разкрият отбранителна, отдалечена или затворена позиция.
- Разкрачената позиция може да сигнализира за владичество и значителност. Тя обаче разкрива надменност и е несъответствуваща в публични обстановки.
- Успоредно ситуирани крайници демонстрират индиферентност, която ви кара да изглеждате открити и спокойни.
- Успоредните, леко завъртени встрани крайници, прави дамите по-женствени и привлекателни.

3. Нервно движение на ръцете

Следете придвижванията на ръцете си. Когато човек ги движи нервно, той алармира за липса на доверие и професионализъм. Не е изненада, че нервните придвижвания, като да вземем за пример изпукване на кокалчетата, игра с косата или гризане на ноктите, както и прехапването на устните ви карат да изглеждате неспокойни и несигурни. И въпреки всичко отсъствието на жестове може да бъде нездравословно и да демонстрира загуба на интерес.

4. Скръстени ръце

Постоянното стоене с кръстосани пред гърдите ръце е отбранителна позиция, което може да сътвори усещането, че не се интересувате от това, което ви се приказва. Като държите ръцете си паралелно на тялото, въпреки това, показвате, че сте отворени за диалог. Още по-добре е  да държите ръцете си обратно - това демонстрира вашето предимство и убеденост. Въпреки това, съгласно някои проучвания, кръстосаните ръце демонстрират по-голяма непримиримост при работа с сложни задания.

5. Слабо здрависване

Силното здрависване е значимо. Обратното демонстрира липса на престиж и убеденост. Но и тук би трябвало да има баланс - прекомерно мощното здрависване може да се схване като нападателно. Едно от най-лошите ръкостискания се назовава „ здрависване на мократа риба “ - едва здрависване със студени и потни ръце, което основава усещане за слабоволев и прочувствено леден човек.

6. Избягване на контакт с очите

Ако не гледате хората в очите по време на делова среща основава усещането, че сте неподготвени или непрофесионални. Ако се случи на другарска среща, изглеждате неискрени. От друга страна, съгласно специалиста на езика на тялото Каръл Кинси Гоуман, прекомерният контакт с очите може да наподобява недодялан, застрашителен и неприятелски.

7. Игра с телефона, с косата и така нататък

Играенето (fidgeting) с косата, ръцете, телефона или различен обект може да разсее колегата ви. Вие, въпреки това, ще изглеждате слаби и разсеяни, макар че едно скорошно изследване демонстрира, че „ fidgeting “ оказва помощ на мозъка да резервира информацията по-добре.

8. Неправилна позиция на пръстите и китките

Поставянето на пръстите на едната ръка върху пръстите на другата би трябвало да се употребява деликатно. Тази позиция може да сътвори усещането, че се пробвате да измамите индивида против вас или да наложите мнението си, вместо да го убедите.

9. Неправилно „ подражаване “ на другите

Огледалното подражаване ви разрешава да изградите връзка с другите. То също по този начин демонстрира доверие и ви разрешава да водите по-задълбочени диалози. Изследванията демонстрират, че макар че мъжете намират огледалното подражаване за по-трудно от дамите, дамите се въздействат повече и считат, че мъжете, които повтарят жестовете или позата им, са по-привлекателни.

10. Не се усмихваме задоволително

Усмивката или кимването могат да се употребяват като мощни невербални знаци, които дават на някого да разбере, че слушате интензивно. Усмивката кара близките да се усещат спокойни. Докато някои хора няма да извърнат внимание на позицията на краката и ръцете ви, всеки ще реагира на сигнала, предаден от лицето ви.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР