Независимо дали става въпрос за телевизор, хладилник или смартфон -

...
Независимо дали става въпрос за телевизор, хладилник или смартфон -
Коментари Харесай

Устойчиво къмпингуване със самостоятелно захранване

Независимо дали става въпрос за тв приемник, ледник или смарт телефон - даже когато сте на къмпинг, тези електрически устройства би трябвало да бъдат захранени с електричество. Има разнообразни способи да извършите кемпера или палатката по-малко подвластни от външни източници на сила. За къмпингуващите, които желаят да запазят екологичния си отпечатък допустимо минимален, асоциацията TÜV дава препоръки за стабилно къмпингуване.

Въпреки че през последните години беше осъществена много работа по екологичната съгласуемост на електрогенераторите, те към момента употребяват изкопаеми горива като бензин, дизел или газ като източник на сила и генерират звук. „ Устойчива опция на класическите генератори е производството на електрическа енергия със слънчева сила “, споделя доктор Херман Динклер, енергиен специалист в асоциацията TÜV.

Соларните модули преобразуват слънчевата светлина в непрекъснат ток, който може да се употребява да вземем за пример за зареждане на бордова батерия, която пък зарежда с ток електрическите устройства в кемпера. Колко електрическа енергия се генерира зависи от разнообразни фактори - размера и ориентацията на модулите, интензивността на слънчевата радиация и успеваемостта на слънчевите кафези.

За да се покрият потребностите от електрическа енергия, когато къмпингувате през лятото, нормално е нужна слънчева система с мощ сред 100 и 400 Вата. Мобилните слънчеви системи са изключително подобаващи за транспортни средства с малко свободно пространство на покрива или за палатки. Но те могат да се употребяват и като допълнение към непрекъснато конфигурирана слънчева система на кемпера ви.

Соларните куфари или сгъваемите слънчеви модули имат преимуществото, че можете да ги поставите на слънце и да ги регулирате още веднъж и още веднъж, до момента в който слънцето се движи. Евтините сгъваеми модули за мобилни телефони и преносими компютри се оферират единствено за 60 евро. Ако желаете да сте изцяло самостоятелни, би трябвало да бръкнете по-дълбоко в джобовете си. Цялостните слънчеви системи за кемпери костват от 900 евро.

Друга екологична опция на генераторите на електричество са горивните кафези с пряк метанол. Те се зареждат от патрони на резервоара за метанол и постоянно генерират електричество, когато напрежението на бордовата батерия падне под несъмнено равнище. В взаимозависимост от класа на продуктивност, бордовата батерия може да се зарежда с 80 до 210 Ампер часа дневно. Тъй като не се прави изгаряне при генериране на електричество с горивни кафези, той работи без аромат и безшумно. Друго преимущество е, че електричеството може да се генерира и без значение от времето и часа на деня. По отношение на цената обаче горивните кафези са много скъпи в съпоставяне със слънчевите системи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР