Независимо дали се опитвате да подобрите хранителните си навици или

...
Независимо дали се опитвате да подобрите хранителните си навици или
Коментари Харесай

5 прости храни, които съдържат повече фибри от "здравословните" барчета

Независимо дали се пробвате да подобрите питателните си привички или да свалите няколко кг, евентуално сте чували какъв брой значими с за тялото ви. Те ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълго и да намалите безразборните похапвания по през целия ден.

Но фибрите имат и доста други изгоди за здравето - те са едно от най-важните хранителни субстанции. Те оказват помощ за предотвратяване от избрани болести като диабет, сърдечни проблеми и някои форми на рак. Те играят и роля в ръководството на тежестта и са нужни за положителното стомашно-чревно здраве.

Но не се заблуждавайте - надалеч няма да откриете фибри във всевъзможните сякаш здравословни барчета, които се оферират на пазара. Заложете на същинска храна:

Нар
 2378029
Сочните семена на нара съдържат противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят качеството на кожата. също по този начин те са отличен асистент в битката срещу стареенето на кожата.

Броколи

Този известен зарзават е елементарен за готвене - можете да го задушите на пара и по-късно да го запечете с кашкавал или да го добавите като гарнитура към месо или риба. Хубавото тук е, че даже и замразения вид е също толкоз потребен, колкото пресния.
 2378027
Моркови

Можете да ги похапвате сурови, само че потребните свойства на морковите се освобождават, когато зеленчукът премине през термична обработка. Те съдържат витамин А за поддържане здравето на очите, както и витамин К и калций.

Киноа

Киноата е типичен източник на фибри. Ние обичаме да я прибавяме към разнообразни салати, само че този артикул може да се подготви и като гарнитура към главно ядене.

Царевица
 2378028
Вероятно и вие като нас обичате варена царевица на кочан. Можете да я добавите и на зърна към салати, супи, сосове, дипове или гарнитури. И тук замразеният вид също е добра алтернатива.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР