Независимо дали искате да се възхитите на градския силует или

...
Независимо дали искате да се възхитите на градския силует или
Коментари Харесай

10 от най- впечатляващите виенски колела в цял свят

Независимо дали желаете да се възхитите на градския контур или да се насладите на природата, виенските колела по целия свят съчетават невероятните гледки с тръпката за всички възрасти. От Fodors вършат обзор на някои от най-невероятните колела за наблюдаване в света - от такова, датиращо от 1897, до най-високото в света, на 51 етажа, написа profit.bg.

BIG O

Къде: Токио, Япония

Това колело е образец за модерното инженерство и през 2006 година сложи връх за Гинес. То е най-голямото в света с диаметър 60 метра. Влакчето се спуска в центъра на колелото, достигайки 130 км. в час. Кабинките са със стъклени стени, оборудвани със сензорен екран, оферират музикални плейлисти (преобладаващо на японски), а изкачването обезпечава отлична панорама към тематичния парк, Токийския купол и оживените улици на града.

Виенското колело на Мики



Къде: Дисни, Калифорния

Като съществена атракция в Paradise Pier на Disney California Adventure, Mickey's Fun Wheel предлага вълнуващо преживяване. 16 от неговите 24 гондоли са ситуирани върху вътрешни коловози, което разрешава на гондолите да се плъзгат във вътрешността и на открито, когато колелото се върти. За тези, които търсят по-предсказуемо странствуване, осемте гондоли с закрепена позиция подсигуряват най-хубавите гледки от 50 метра в горната си част.

Eye of the Emirates



Къде: Шаржа, Обединени арабски емирства

След малко 20-минутно пътешестване от Дубай нагоре по крайбрежието на Персийския залив, ще достигнете увеселителния парк Al Qasba, където се намира Eye of the Emirates. Разположено измежду занимания, заведения за хранене и карнавални атракции, тук ще намерите затворени каюти с климатик, което ще ви избави от пустинната топлота. Очаквайте невероятни гледки към залива, небостъргачите и Дубай в далечината.

Melbourne Star



Къде: Доклендс, Мелбърн

Модерно знамение, което се появи след съвсем десетилетие на преустрояване и преправка, Melbourne Star се счита за единственото гигантско колело за наблюдаване в южното полукълбо. Разположен в региона Waterfront City в Мелбърн, то е намерено през 2008 година и работила единствено 40 дни, преди атракцията да затвори поради структурните недостатъци. Новото и усъвършенствано колело е отворено през 2013 година и е с височина 120 метра и разполага с 21 климатизирани стъклени кабини, които обезпечават 360-градусов аспект към Мелбърн.

Centennial Wheel



Къде: Чикаго, Илинойс

Новият и усъвършенстван Centennial Wheel на Чикаго е на 60 метра над пристанище Navy. След усъвършенствания новото колело предлага климатизирани гондоли и може да побере 180 души. Тъй като това е същият модел като колелото в Хонконг, което отвори порти през 2014 година, Cenntenial Wheel е направено по този начин, че да устоя на тайфуни до 115 благи в час, тъй като зимното време на Чикаго може да бъде много сурово.

HEP Five Wheel



Къде: Осака, Япония

Геометрично представление, ситуирано в централния Hankyu Entertainment Park, HEP Five Wheel е център на вниманието. Разположен на покрива на мегаплекс, върхът на колелото доближава 150 метра от земята и предлага безупречна панорама към центъра и пристанището на Осака и връх Икома в далечината. Работейки от 1998 година насам, колелото разполага с впечатляващи 52 кабини, в които могат да пътуват четирима души едновременно.

Niagara SkyWheel



Къде: Ниагарския водопад

За да оцените изцяло величието и обсега на Ниагарския водопад, ще би трябвало да се изкачите по-високо. Завършен през 2006 година, Niagara SkyWheel направи първото си завъртане на Clifton Hill - канадската страна, на 50 метра над околните водопади. С превъзходни гледки към Ниагара, SkyWheel предлага голямо наслаждение и красиви гледки. Колелото е с 42 затворени кабини и прави оборот за към 12- 15 минути.

Hong Kong Observation Wheel



Къде: Хонг Конг

Атракция на Хонг Конг на Централното пристанище, Hong Kong Observation Wheel се трансформира в характерен детайл от силуета на мегаполиса след откриването му през 2014 година. Разположен на височина съвсем 60 метра, колелото разполага с 42 климатизирани гондоли с безвъзмезден Wi-Fi за изследване на място на забележителностите на града.

London Eye



Къде: Лондон, Англия

London Eye е издигнато е през 1999 година в чест на новото хилядолетие. Високо е 135 метра и прави една цялостна обиколка за 30 мин. То има 32 капсули, оборудвани със седалки и климатик.

Singapore Flyer



Къде: Сингапур

Второто най-високо колело в света, което стои на височина 164 метра е Singapore Flyer. То прави един оборот за 30 минути. 28-те капсули са инсталирани по този начин, че отсам да се открива 360-градусов аспект към центъра на Сингапур. Първоначално проектирано като колело, което се върти назад на часовниковата стрелка, структурата е обърната по съвета на фън шуй експерти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР