Независимо дали го харесвате или не, Ед Шийрън е един

...
Независимо дали го харесвате или не, Ед Шийрън е един
Коментари Харесай

Музикални хроники: Когато Ед Шийрън беше бездомен и спеше пред Бъкингамския дворец

Независимо дали го харесвате или не, Ед Шийрън е един от музикалните явления на нашето време.

Хитовият артист, композитор и текстописец е измежду най-продаваните реализатори в историята с над 150 млн. продадени албума и към този момент години наред населява върховете на поп музиката.

Шийрън сътвори и изпя песни, които звучат на всички места – от Thinking Out Loud до Shape of You, Castle on the Hill, Perfect и още много.

Същевременно британецът от дълго време написа шлагери и за други звезди като Тейлър Суифт, Риана, Джъстин Бийбър и One Direction.

И спял на открито под една арка тъкмо до Бъкингамския замък.

Днес положението му се пресмята на към 170 млн. паунда, само че споменът, че не толкоз от дълго време е бил безприютен, оставил своята диря в творчеството му.

„ Имаше една арка пред Бъкингамския замък и аз преспах няколко нощи там. Там написах песента Homeless и лириките It’s not a homeless night for me, I’m just home less than I’d like to be “.

Шийрън споделя този интервал от живота си в книгата A Visual Journey, която наблюдава изкачването му от хлапе в дребен град в Източна Англия до международна звезда.

Още от 4-годишен Ед пеел в църковен хор, а когато бил на 16 се преместил от Съфолк в Лондон, с цел да учи в музикален лицей.

През идващите две години и половина Шийрън нощувал във влакове на лондонското метро и по дивани, кушетки и подове на свои другари, съгласили се да го приютят.

„ Нямах къде да пребивавам през множеството от 2008 и през задачите 2009 и 2010 година, само че някак съумях да се оправя. Знаех къде мога да намеря легло в избран миг от нощта и знаех на кого мога да се обадя, с цел да преспя при него на пода. Помогна ми това, че съм разговорлив. Помогна също и пиенето “.

Ед признава, че в действителност интервалът не е бил някакъв призрачен сън за него. Той харесвал живота по време на това номадско битие, макар някои по-трудни дни. Радва се, че поради метода си на живот се е срещал с нови хора и се е забавлявал доста.

„ Имах много прекарвания, които един 18-годишен може би не би трябвало да има.

„ Прекарах една седмица, в която преспивах по влаковете от Съркъл лайн [една от линиите на лондонското метро]. Вечерта отивах да изсвирвам на концерта си, по-късно чаках до 5 сутринта, когато потегля метрото, спях във влака до 12, отивах на подготовка – и след това всичко изначало. Не беше чак толкоз неприятно. Не е като да съм спал на улицата “.

Имало обаче и моменти на подозрения, изключително когато оставал без покрив над главата си.

“Да, от време на време желаех да се откажа ”, признава той..

Първият му албум излезе през 2011 година и провокира възторг, след който той стигна до такава степен да свири пред кралицата още на идната година. Беше признат и в Бъкингамския замък – толкоз покрай мястото, където наскоро беше пренощувал под звездите.

В книгата си обаче Ед споделя и за някои от неприятните последствия от тогавашния си метод на живот.

„ Нямах допустимо най-хубавата персонална хигиена, тъй като нямаше по какъв начин да се окъпвам. Беше просто: спиш във влака, репетираш, потиш се на сцената, пиеш, спиш във влака. Имах 23 кичура сплъстена коса от едната страна, тъй като просто не си я миех. Приятелката ми ги преброи, до момента в който ми ги вчесваше с гребен “.

Проблемът му с пиенето не бил по никакъв начин дребен. Но в триумфа му няма нищо инцидентно, въпреки че когато стана звезда, той правеше мощно усещане на медиите като нетипична звезда.

Рижав, мил, неналожителен и с някакво свойско отношение към публиката пред себе си (дори когато свири самичък с китарата, а против него е претъпкана зала), Шийрън в действителност е свръхамбициозен и деятелен.

„ По-пресметлив съм, в сравнение с си мислят хората “, регистрира той, когато си напомня ранните години. „ Като разгласих, че желая да изсвирвам в “Медисън Скуеър Гардън ”, мнозина споделиха, че съм се побъркал. Но аз се постарах да стигна до такава степен и да го направя..

Ед обаче си остава непретенциозен и е признавал, че от време на време му наподобява все едно живее нечий непознат живот. „ Знам, че в някакъв миг кариерата ми няма да има същата траектория като в този момент. Но когато към този момент имам деца, ще мога да им кажа „ Ето, аз срещнах този човек, купонясвах с оня човек. И си прекарах незабравимо “.

Днес, когато е международна звезда, за Шийрън е надалеч по-лесно да се усеща вкъщи на всички места по света, само че той няма по какъв начин да не помни отминалите години. И преди време беше признал, че когато е в Лондон, още веднъж посещава някои познати места на другари от оня интервал.

Просто старите привички умират мъчно. А за Шийрън точно богатото на прекарвания всекидневие води до креативно ентусиазъм.

Затова и когато в края на 2019-а той разгласи, че се отдръпва за малко от дейното свирене, разясни:.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР