Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто

...
Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто
Коментари Харесай

Яйцата и трябва ли да се притесняваме от кървавите петна в тях

Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто сварени, яйцата са една от най-консумираните храни на всички места по света.

Въпреки това по света съществуват доста неправилни схващания, когато става въпрос за яденето, външния тип, сигурността и хранителната им стойност. Сред една от заблудите, които се популяризират, е, че дребните кървави петна в някои от яйцата са знак за оплождане, пишат от Insider.

Истината е, че дребната алена точка кръв върху жълтъка не е знак, че яйцето е било оплодено и някой ден от него е щяло да се излюпи пиле.

Тези червени петна нормално са симптом на опустошен кръвоносен съд, който може да се е появил, когато яйцето се е образувало в кокошка. Малките кървави точици не са доста постоянно срещани и могат също по този начин да бъдат породени от недостиг на витамин А или да се дължат на генетиката на дадената кокошка.

Тези петна обаче никога не значат, че яйцата са рискови за консумация, по тази причина нямаме никакъв мотив да се тревожим и да си мислим нелепости. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР