Независимо, че получаваме осем часа необезпокояван сън, много от нас

...
Независимо, че получаваме осем часа необезпокояван сън, много от нас
Коментари Харесай

Коя е най-добрата позиция за сън

Независимо, че получаваме осем часа несмущаван сън, доста от нас към момента се разсънват изморени и неотпочинали.

И до момента в който виновници за това може да се окажат редица фактори - в това число вреден избор на храни, най-вероятната причина е позицията, в която спим.

Всъщност, по какъв начин тъкмо лежим през нощта визира съня доста повече, в сравнение с си мислим, и предизвика доста проблеми - от болежка в шията и сънна апнея до нарушена циркулация и даже кошмари.

 Снимка 349403

Най-добрата позиция

Въпреки че единствено 8% спят по този метод, разнообразни изследвания и специалисти считат, че най-добре си почиват хората, които спят по тил .

Причината е в позата, която разрешава на главата, шията и гръбначния дирек да поддържат неутрална позиция - чудесна опция за всеки, който страда от болежка в тези области.

Някои откриватели даже настояват, че спането по тил понижава киселините, защото държи главата ни повдигната над гръдния панер.

 Снимка 349404

А в случай че обичаме да спим по стомах или странично?... За благополучие Шелби Харис, медицински специалист по съня и професор в медицинския лицей " Алберт Айнщайн ", разкрива по какъв начин може да се упражняваме, с цел да спим по тил.

Харис споделя пред Popular Science, че когато се готвим да си лягаме, би трябвало да сложим възглавници от двете страни на тялото си и една под краката, в региона на коленете. Това ще ни помогне да стоим на едно място и няма да разреши да се обърнем встрани.

 Снимка 349409

Като опция, само че и като много по-екстремен способ, е да пришием топка за тенис от двете страни на леглото, или от тази, на която сме привикнали да лежим. Когато се движим и обръщаме през нощта, дискомфортът ще ни накара да се обърнем и да спим по тил.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР