Независимо, че болестта е нелечима, навременното поставяне на диагноза и

...
Независимо, че болестта е нелечима, навременното поставяне на диагноза и
Коментари Харесай

Вижте кои са основните симптоми на Хашимото

Независимо, че заболяването е нелечима, навременното слагане на диагноза и вярно подбраното лекуване разрешават на индивида да живее пълноценно и да избегне затрудненията. Болестта на Хашимото, другояче казано автоимунният тиреоидит, е разказана изцяло през 1912 година от японския доктор Хакари Хашимото. Именно той я дефинира като разстройство на имунната система, което визира щитовидната жлеза.

Какво тъкмо е щитовидната жлеза?
Тя създава хормоните, съдържащи йод, които вземат участие в обмяната на веществата, в растежа на обособени кафези и на организма като цяло, в предотвратяване на костите от изхабяване. Щитовидната жлеза се намира на шията, над трахеята и има формата на пеперуда. При съществуване на Хашимото, жлезата понижава направата на хормони и нанася непоправими вреди върху индивида.

Генетическа предразположеност
Рискът за поява на Хашимото се покачва, когато човек има родственици, които са заболели от тази или друга болест от същия вид. Когато има такава приемственост, болестта се открива при деца на 12-16 години и това е първият пик при в последно време всеобщата демонстрация на Хашимото.

Високи равнища на йод
Повишеното равнище на йод в организма може да предизвика развиването на заболяването Хашимото. Злоупотребата с йод е извънредно нездравословна, изключително в случай че към този момент има сходни случаи в фамилията.

Симптоми:
Симптомите се демонстрират последователно и по тази причина дълго време остават незабелязани от дамите. Основните мотиви за подозрения са:

Отпадналост и хронична умора;
Силна сензитивност към студ;
Запек;
Хъркане;
Бледа и лющеща се кожа;
Напрежение в мускулите на раменете и бедрата;
Слабост в краката;
Увеличаване на тежестта от задържане на течности;
Ограничена пъргавина на ставите на ръцете и краката;
Хронична депресия;
Обилна менструация;
Оттоци и тъмни кръгове към очите;
Сухота в очите и нарушено зрение.
Дефицит на витамини и минерали
При заболяването Хашимото се получава дефицит на значими витамини като витамин D, витамините В1 и В12. Често липсват и по този начин нужните феритин, селен и магнезий. Всичко това директно се свързва с депресивните положения, с мускулната уязвимост, с честото главоболие и общото утежняване на положението. Препоръчително е пиенето на съответните таблетки, тъй като с храната не може да се усвоят нужните количества за естественото действие на организма.
Никой не може да се опази изцяло от Хашимото, само че може в точния момент да в профил някой фактори, причинители на заболяването или да забележи в точния момент признаците ѝ. Ако в фамилията има заболели или персоналният доктор сметне, че има възможност заболяването да се развие, се предлагат постоянни профилактични прегледи. Съобразеният със здравето метод на живот –-диетично хранене, умерено физическо натоварване, постоянните почивки и неявяване на стрес, ще понижат риска от утежняване на признаците. Първите признаци са елементарно различими и по тази причина диагнозата се слага бързо и лекуването може да стартира в точния момент, а ремисиите да бъдат по-дълги. Решение с питателните добавки има.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР