Независимият общински съветник в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов

...
Независимият общински съветник в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов
Коментари Харесай

Адв. Методи Лалов зададе много важен въпрос на районните кметове в София

Независимият общински консултант в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов е отправил запитване към всички районни кметове в границите на Столична община. Въпросът му е дали през последните три години въпросните кметове се самовъзнаградили в допълнение и в какъв размер.

Лалов заяви за това си деяние на своята Facebook страница. Ето какво написа той:

24 идентични питания насочих към всичките районни кметове на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Питам ги дали персонално или посредством назначените от тях и подчинени им зам.-кметове са се възнаградили в допълнение през 2019, 2020 и 2021 година и в какъв размер.

Да забележим на кои правила подхожда практиката някой да си даде самичък в допълнение пари (за сходна процедура кметът на Красно село Росина Станиславова беше глобена от КПКОНПИ). Да забележим има ли спор на ползи. Да чуем какво ще изясняват тези, които сами са се оценили, сами са се възнаградили и по какъв начин това подхожда на обществено прокламирания нов морал в политиката.

Тук можете да видите едно от питанията, които са с изцяло идентично наличие, без значение дали питането е отправено към областен кмет от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия или Демократична България - https://council.sofia.bg/…/6d45123f-d2e0-4655-8d0e


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР