Независимият депутат Красимир Янков обяви от парламентарната трибуна създаването на

...
Независимият депутат Красимир Янков обяви от парламентарната трибуна създаването на
Коментари Харесай

Отцепил се от БСП прави нова партия

Независимият народен представител Красимир Янков разгласи от парламентарната естрада основаването на нов ляв политически план - политическа партия " Българска демократична линия ". Той направи изказване от парламентарната естрада от името на депутати, нечленуващи в парламентарна група, наричащи себе си група на прогресивните социалисти.
Още по тематиката
В края на септември м.г. Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов (Враца), Лало Кирилов (София-област), Георги Андреев (Варна) и Димитър Стоянов (Бургас) напуснаха групата на социалистите в Народното събрание в символ на неводолство от преизбирането на Корнелия Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия.

Янков означи, че остават по-малко от 30 пленарни съвещания и е време за равносметка.

Настоящото Народно заседание ще остане в историята с протеста на естественото действие на парламентарната активност от опозицията и цялостната липса на предпочитание за разговор от страна на ръководещото болшинство, разяснява той. По думите му, това опълчване се е пренесло на улицата с дълго траяли митинги и дефинирана потребност от смяна.

Красимир Янков разяснява, че партиите са следвали ползите на върхушките си, а не дневния ред на обществото, а кворумът се е трансформирал в инструмент на политически напън .

Именно следвайки правилата си, напуснахме ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", с цел да останем социалисти, сподели той. За всички следващи дейности получихме поддръжка от от ден на ден хора, искащи смяна. Затова създадохме новия ляв политически план - политическа партия " Българска прогресивна линия, разгласи Янков.

Той разяснява, че идните избори ще бъдат огромно тестване за българския гласоподавател. Според Янков противоепидемичните ограничения постановат промени и във формите на предизборната акция, което би трябвало да бъде отразено в Изборния кодекс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР