Независимият депутат Георги Георгиев, който се отдели от ИТН в

...
Независимият депутат Георги Георгиев, който се отдели от ИТН в
Коментари Харесай

Отцепниците от ИТН са против нов кабинет, крепен от бившите им съпартийци

Независимият народен представител Георги Георгиев, който се отдели от Има Такъв Народ при започване на юни, се разгласи срещу съставянето на кабинет с търсенето на поддръжка от досегашната му парламентарна група, ръководена от Тошко Йорданов.

Георгиев твърди, че той и петимата му колеги-отцепници няма да поддържат възможен проектокабинет с мандата на Българска социалистическа партия, в случай че болшинството се крепи от нерешителен сътрудник като Има Такъв Народ.

" Има един въпрос, който всички заобикалят, а е значимо да се зададе - заслужава ли страната да бъде формирано ново държавно управление, което още веднъж да е несигурно и на 1 октомври още веднъж, с едни несъществуващи причини, България да бъде вкарана в политическа рецесия. Тогава към този момент ще е средата на есента, хипотетичните избори може да са в най-тежката зима. Това е въпросът, от който всички бягат ", сподели Георгиев.

Депутатът назовава " самозаблуда " концепциите, че обединението може да се възвърне в истинския си тип и с задоволително постоянна поддръжка при третия мандат.

Георгиев отговори с " изрично " на въпроса дали това значи, че няма да гласоподава за вероятно държавно управление.

" Убеден съм, че и сътрудниците ще гласоподават срещу. Всичко, което преживяхме с помията, която се изсипа върху нас, няма по какъв начин да си променим мнението. Неслучайно го направихме - с цел да кажем, че Има Такъв Народ е непредвидим, неустойчив, променлив сътрудник. Това не се е трансформирало ", сподели още той.

Независимият народен представител позволи, че и " Демократична България " ще се окаже в позиция, в която да не може да отбрани пред гласоподавателите си поддръжката за нов кабинет с мандата на Българска социалистическа партия.

" Ако нещата можеха да се оправят, това щеше да се случи с мандата на " Продължаваме промяната ". Сега с мандата на Българска социалистическа партия е доста по-трудно да бъде целесъобразно, даже за Демократична България, за какво влизат още веднъж в коалиция с Българска социалистическа партия. Преди едвам намираха баланс пред техните гласоподаватели - и то беше Политическа партия. Сега няма никакви причини за десницата ", сподели още той.

Георгиев удостовери, че Радостин Василев и Николай Радулов се готвят да образуват ново гражданско придвижване. Самият той няма да бъде част от него - най-малко до момента в който не стане ясно дали ще се сформира държавно управление или ще има нови избори.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР