Независимата руска опозиционна социологическа организация Хроника преставя актуална информация за

...
Независимата руска опозиционна социологическа организация Хроника преставя актуална информация за
Коментари Харесай

Промените в нагласите на руснаците към войната тревожат Кремъл

Независимата съветска опозиционна социологическа организация " Хроника " преставя настояща информация за отношението в съветското общество съвсем две години след съветската инвазия в Украйна, които красноречиво приказват за внезапна смяна на настройките измежду руснаците във връзка с стартирана от Путин война.

Данните от телефонно изследване, осъществено сред 17 и 22 октомври 2023 година демонстрират, че респондентите, които са " поредни " поддръжници на войната, т.е. тези, които са изразили поддръжка за войната, не поддържат изтеглянето на съветските войски от Украйна, без Русия да е постигнала задачите на войната, и считат, че Русия би трябвало да приоритизира военните разноски, са намалели от 22% на 12% сред февруари 2023 година и октомври 2023 година.

40 % от респондентите поддържат изтеглянето на съветските войски от Украйна, без Русия да е постигнала задачите на войната, и че този брой остава непрекъснат на към 39-40 % през цялата 2023 г.33% от респондентите не поддържат изтеглянето на съветските войски и поддържат продължаването на войната, като този брой поредно понижава от 47% през февруари 2023 година на 39% през юли 2023 година

Неотдавнашно изследване на самостоятелната съветска социологическа организация " Левада център ", оповестено на 31 октомври, уточни, че 55% от интервюираните считат, че Русия би трябвало да стартира мирни договаряния, до момента в който 38% са за продължение на войната.

Войната на Русия против Украйна сътвори нови обществени напрежения и изостри съществуващите в Русия, които остават мощно забележими в съветското осведомително пространство макар продължаващите старания на Кремъл за цензура. Роднините на активизирания личен състав не престават да насочат необятно публикувани недоволства и апели за помощ за активизирания личен състав макар докладваните съветски старания за цензуриране на сходни недоволства, се споделя в отчет на Института за проучване на войната, позициониран във Вашингтон.

На 29 ноември съветският опозиционен вестник " Важное искусство " заяви, че от началото на пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 година руснаците са изпратили над 180 000 тъжби по въпроси, свързани с Министерството на защитата (МО), до Службата на президента на Русия за работа с тъжби на жители.

Съобщава се, че по-голямата част от тези тъжби се отнасят до заплащания на бойци, мобилизационен статус, изчезнали лица и неприятно здравно обслужване.

Кремъл също по този начин се възползва от неотдавнашното етническо напрежение в Русия, с цел да поддържа настоящите ограничения за генериране на мощ и да се обърне към съветските ултранационалисти, създавайки цикъл, който поддържа това напрежение на напред във времето в ултранационалистическия разговор.

Украинското Главно военно разследващо ръководство (ГРУ) оповестява, че в Русия, изключително в Западна Русия, се усилват протестната активност и общественото напрежение заради войната в Украйна и че висшите ешелони на съветското управление разискват тези напрежения.

ГУР отбелязва, че възходящата престъпност, злоупотребата с алкохол, инфлацията и високите цени на потребителските артикули също способстват за повишаването на общественото напрежение.

Кремъл евентуално е угрижен за това по какъв начин изменящите се съветски усещания за съветската война в Украйна ще повлияят на резултата от президентските избори в Русия през март 2024 година и ползва ограничения, с цел да подсигурява, че действителната електорална поддръжка на съветския президент Владимир Путин няма да се основава на триумфите на съветското полесражение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР