Независима експертиза на веществата, използвани при откравянето на Сергей и

...
Независима експертиза на веществата, използвани при откравянето на Сергей и
Коментари Харесай

Лавров: Независими експерти откриха в Солсбъри следи от химически оръжия на страни от НАТО

Независима експертиза на веществата, употребявани при откравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри, е разкрила следи от химически оръжия, които са били на въоръжение в Съединени американски щати, Англия и други страни от НАТО. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров с изявление пред Съвета по външна и отбранителна политика, заяви ТАСС, представена от организация " Фокус ". Това било открито от швейцарски специалисти от лабораторията в Шпиц, само че Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) не е присъединила констатацията си в показания преди дни отчет по случая " Скрипал ".
„ Тази лаборатория, в която съм уверен, че работят експерти и държащи на своята известност учени, стигна до следните резултати, които изтъквам: след извършената експертиза в пробите са открити следи от токсичния химикал BZ и негови производни, отнасящи се към химическите оръжия от второкласен, в сходство с Конвенцията за възбрана на химическото оръжие “, съобщи Лавров. „ Те са били на въоръжение в Съединени американски щати, Англия и други страни от НАТО “, продължи да цитира отчета съветският посланик номер 1. Според него „ в Съветския съюз и Русия не е реализирана разработка и не са се натрупвали сходни химически въоръжения “.
Москва попита ОЗХО за какво информацията по случая " Скрипал ", предоставена от швейцарските специалисти от лабораторията в Шпиц, не е била употребена в заключителния отчет. Документът удостоверява изказванията на Англия, че Сергей и Юлия Скрипал са отровени с нервнопаралитичен сътрудник, само че не разкрива неговия генезис. ОЗХО не загатва и име на веществото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР