Независим съдебен одит потвърди подозренията за измама от страна на

...
Независим съдебен одит потвърди подозренията за измама от страна на
Коментари Харесай

Разкриха измама за милиони евро в оръжейна компания в Белгия

Независим правосъден одит удостовери съмненията за машинация от страна на някогашен чиновник на белгийския производител на оръжие " ФН Херстал " (FN Herstal), съобщи белгийската новинарска организация Белга. Присвояването на милиони евро е разкрито през януари 2023 година

През януари беше разкрито, че някогашен чиновник на отдела за покупки на " ФН Херстал " е присвоявал милиони евро в продължение на години. Нередностите излязоха нескрито след вътрешен одит. Производителят на оръжие, основан в белгийския град Лиеж, е благосъстоятелност на районното държавно управление на Валония и има дъщерно сдружение в Съединени американски щати, наречено " ФН Америка " (FN America).

Ръководството на оръжейния производител реши да разпореди самостоятелен правосъден одит, който удостовери по-ранни съмнения за " комплицирана система за измами ", основана от някогашния чиновник. Анализът " не разкри никакви измами с изключение на системата, разкрита от " ФН Херстал " през януари 2023 година ", добавя компанията в изказването си.

Анализът на компанията за одит предлага редица рекомендации, " които следва да допринесат за уместно и значимо подсилване на политиките, които управлението е въвело във връзка с ръководството и вътрешния надзор ", обявиха от компанията. Компанията производител на оръжие твърди, че е начертала проект за деяние за осъществяване на рекомендациите. Планът ще бъде прибавен от новия началник на вътрешния одит, който ще рапортува на борда на шефовете и на изпълнителния комитет, написа Българска телеграфна агенция.

Ще бъдат основани също по този начин и профилирани работни групи, " с цел да се форсира процесът на стабилно подсилване на политиките и контрола в компанията ", обявиха от " ФН Херстал ". Понастоящем компанията не прави спомагателни мнения " за да съблюдава отговорностите си за конфиденциалност и тайната на продължаващото следствие ". " ФН Херстал " е страна по делото за заграбване на някогашния чиновник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР