Незаконно обогатяване, търговия с влияние, финансови злоупотреби, изнудване и конфликт

...
Незаконно обогатяване, търговия с влияние, финансови злоупотреби, изнудване и конфликт
Коментари Харесай

Белезници! Лаура Кьовеши подпуква столичната “Топлофикация”. Кога ще арестуват екс шефа Александър Александров?

Незаконно обогатяване, търговия с въздействие, финансови злоупотреби, изнудване и спор на ползи са единствено дребна част от обвиняванията, по които ще бъде разследван подалият оставка шеф та столичната “Топлофикация ” Александър Александров от Европейската прокуратура, издадоха наши източници от офиса на институцията.

 

Разкритията, направени от общинския консултант и водач на “Спаси София ” са капка в морето на фона на данните, постъпили при Лаура Кьовеши, кълнат се информаторите ни. При тях били постъпили данни, че при насрочване на публични поръчки, Александър Александров съставял тръжната документи по този начин, че на изискванията да дават отговор единствено съответни компании, а съперниците им да губят конкуренцията. На бъдещия победител обаче се поставяли тежки условия - дейностите да бъдат преотдадени на фирма-подизпълнител. И то не коя да е, а на " СП Констръкшън ".

 

Зад незнайното на необятната аудитория сдружение стои мистериозна руса дама, любителка на светския живот, приятелка с най-фамозните баровки на София, фенка на лукса и висшата мода и …. конкубинка на екс боса на “Топлофикация ” Александър Александров. Двамата живеят на фамилни начала от години и около обмяната на телесни течности в спалнята, са построили стройна скица за източване на общинския бюджет. Всичко това става на гърба на оскотелите от бедност нашенци, които дават последните си левчета с цел да си платят парното.

Според Борис Бонев - публични поръчки на сдружението са превъзлагани на компании, които са благосъстоятелност на Светлана Пашалийска, дамата, с която Александров живее на фамилни начала.

Връзката сред двамата е посочена от самия Александров в декларациите му за имущество и спор на ползи.

Според ПП-ДБ-СС, официално поръчките на " Топлофикация " са предоставяни на несвързани с шефа компании.

Те обаче на собствен ред са превъзлагали дейностите на трети юридически лица, които Пашалийска управлява.

 

Примерът е търг за ремонт на магистрален топлопровод в " Люлин " от 2020 година, извоюван от консорциум на “Монтажи Ко ” и ДЛВ. След приемането на поръчката, " Монтажи Ко " превъзлага своята активност на " СП Констръкшън " на дамата на шефа на " Топлофикация ".

 

Друг сходен случай има от септември 2023 година, месец преди локалните избори, когато " КМС " трансферира на друга компания на Светлана Пашалийска своята активност по транспорт и логистика за потребностите на " Топлофикация София ".

„ Това е от дълго време отработена скица. Александър Александров е правил сходни дейности и в предишното, когато е началник на други сдружения. Може би това изяснява и фактът, че шефът на „ Топлофикация-София “ парадира с първокласен живот и автопарк за над 2 млн. лв., съгласно източници от самото сдружение “, разяснява още Борис Бонев, който е безапелационен, че ще сезира прокуратурата и Националната организация за приходите, както и, че шефът на най-голямото топлинно сдружение в страната би трябвало да напусне поста неотложно. Бонев добави, че неотложно би трябвало да бъде разгласен конкурс за избор на ново управление и посочи, че единствено от началото на годината са оповестени публични поръчки за над 217 млн. лева, които връзват ръцете на бъдещо ново управление.

 

Очаква се Лаура Кьовеши напълно скоро да разпореди претършуване и изземване както в офисите на столичното “Топло ”, по този начин и в седалищата на сдруженията, ръководени от Светлана Пашалийска. Ще дочакаме ли да забележим за повторно след Вальо Топлото началник на парното с белезници в правосъдната зала, зависи от волята на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и несъмнено, на Европрокуратурата.

Източник: crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР