Незаконният внос и износ на боклук са обичайна практика, но

...
Незаконният внос и износ на боклук са обичайна практика, но
Коментари Харесай

Емил Георгиев за аферата с боклука: Радвам се, че прокуратурата най-сетне се пробуди

" Незаконният импорт и експорт на отпадък са нормална процедура, само че поради корпоративни ползи и тотална обязаност на управлението на Министерство на околната среда и водите с разнообразни предприемачи – до момента нарушаванията се прикриваха ". Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ ръководителят на ПК „ Екогласност “ Емил Георгиев. Той добави, че неведнъж е алармирано, че се правят безобразия в областта на преработване на боклуци, само че ограниченията нямат дългогодишен резултат.
„ Радвам се, че прокуратурата най-накрая се пробуди. Някои споделят, че това е политическа поръчка, само че в случай че спрат до един заместник-министър, раната ще продължава да зрее. В това студио обявихме, че желаеме оставката на Нено Димов, а на другия ден се случи. Сега, отново в това студио, ще желая оставката на министър Живков, тъй като той е директният отговорник “, сподели Георгиев. Той изясни, че прокуратурата би трябвало да откри и другите отговорни по веригата – районните инспекции в Плевен, Монтана, Хасково и Пловдив.
Георгиев бе безапелационен, че историята с рисковите боклуци не стартира с експорта от Италия за България, а с Румъния. „ През 2013 година стартират да се изнасят всеобщо боклуци за изгаряне към Румъния. Прокуратурата се произнася и не разрешават вноса, блокират корабите на пристанището в Костанца и разпореждат да се върнат. „ Съвсем инцидентно “, се разтоварват на Пристанище Варна и потеглят в посока Плевен, а от там към завода „ Холцен “ в Бели Извор “, изясни още Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР